Kotimaa

Täysi kaaos Helsingin rautatieasemalla: "Mitta on aivan täysi!"

Julkaistu:

Helsingin rautatieaseman lippuluukuille vievät pitkät jonot eivät liiku senttiäkään. Lippuautomaatit eivät toimi, ja nyt lipunmyyjien tietojärjestelmätkin ovat jumissa.
- Kuinka vaikeaa voi olla saada tulostettua yksi lippu, huokaisee mies, joka on seisonut jonossa jo useita kymmeniä minuutteja.

Matkustajille on kuulutettu, että lipun voi ostaa junastakin, mutta ihmiset haluaisivat oman istumapaikan ja siksi lipun ennakkoon.

Tilanne on toivoton ja ihmisten mitta alkaa olla täysi.

- Nyt ei kyllä tule painokelpoista teksti. Mitta on aivan täysi! Talvella on lunta raiteilla ja keväällä lehtiä raiteilla, aina on jokin ongelma! Paras oli se, kun toisessa määränpäässä juna seisoi paikoillaan, kun junan runkovaunu puuttui ja toisessa määränpäässä juna seisoi paikoillaan, kun junan veturi puuttui, puhisee Turun ja Helsingin väliä matkaava Eero Kuparinen, joka seisoi liikkumattomassa lippujonossa Helsingin rautatieasemalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Jos kaikki firmat toimisivat yhtä kehnosti kuin VR, olisimme samassa tilanteessa taloutemme kanssa kuin Kreikka! En tiedä pitäisikö vaihtaa ministeri vai joka kymmenes VR:n johtoon kuuluvista. Laittaisivat VR:n johtoa tänne lippuluukulle yhdeksi päiväksi kokeilemaan! Ihan käsittämätöntä, että sadoilla tuhansilla suomalaisilla menevät aikataulut uusiksi VR:n toiminnan takia. Monta vuotta VR on nyt tökkinyt. Silloin kun kuljettiin höyryjunalla, homma kulki paremmin, Pukarinen sanoo.

Karvain kokemus VR:n törttöilystä ylihärmäläisellä Heikki Hakomäellä on viime joulukuulta, kun hän palasi lomamatkalta Havaijilta ja VR teki oharit.

- Olimme ohuissa lomavaatteissa ja joulukuussa oli kirpeät pakkaset. Odotimme viisi tuntia junaa ja sitten ilmoitettiin, että junavuoromme onkin peruttu. Haimme korvauksia tästä, mutta tähän päivään mennessä ei ainakaan mitään ole kuulunut. Tämä lipunmyynnin tökkiminen ei siis todellakaan tullut yllätyksenä, hän kertoo.

- Täytyy jo ihmetellä kaikkinensa tätä touhua, ja kuinka tätä lipunmyyntiäkään ei ole saatu toimimaan. Kyllähän ne junat kulkivat talvisodankin aikana ja nyt ei saada talviliikennettä kulkemaan. Täysin käsittämätöntä, Hakomäki puhisee.

Espoolaista Petra Peltosta ottaa myös päähän.

- Hermothan tässä menevät eikä tullut yllätyksenä, että lippu-uudistus ei toiminut odotetulla tavalla”, kymmeniä minuutteja lippuluukulla seisoskellut Petra Peltonen kertoi.

Ota kantaa

Onko VR:n sekoilusta koitunut sinulle harmia?

Kyllä 53% Ei 47%
Ääniä yhteensä 24777

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt