Kotimaa

Ylen työilmoitus repeilyttää: "Parran epäsiisteys on plussaa"

Julkaistu:

Svenska Yle hakee joukkoonsa "parrakasta ja bugeista kiihottuvaa" työntekijää.
Kiinnostaisiko työpaikka, joka tarjoaa työeduiksi legopalikoita, empatiaa ja käsittämättömän pitkiä lomia? Svenska.yle.fi lupaa tulevalle web-kehittäjälleen myös "näkymät koko maailmaan" ja "tornin varjossa hehkuvan Mordorin silmän".

Svenska Ylen erilainen työhakemus huvittaa verkossa. Uutta työntekijää etsivä osasto sai inspiraatio humoristiseen hakemukseen pieneltä ruotsalaisfirmalta, joka oli laatinut samantyylisen hakemuksen.

- Ymmärsimme, että mikään ei kiellä huumorin käyttöä, kunhan ei valehtele, hakemuksen takana oleva tekninen koordinaattori esimies Kristoffer Söderlund kertoo.

Söderlund lupaa hakemuksen pysyvän täysin totuudessa. Tarjolla on oikea työpaikka, kaikilla herkuilla. Kriteerin uudelle työntekijälle ovat toki korkealla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

"Haemme ihmistä, jolla on kirkas käsitys web-arkkitehtuureista ja joka inhoaa spagettia. Haettu henkilö sekä kiihottuu että hermostuu bugeista. Nykyiset web-palvelumme saattavat aiheuttaa sinulle raivotautikohtauksen"


Parrakas saa paikan


Hulvaton työhakemus sai alkunsa, kun keväällä järjestetty web-kehittäjän metsästys päättyi huonosti.

- Haimme Ylen klassisella hakemuksella työntekijää. Epäonnistuimme, emmekä saaneet niin paljoa hakemuksia, kuin olimme odottaneet, Söderlund kertoo.

Nyt uudenlainen hakemus on kiinnittänyt huomiota, ja saanut paljon positiivista palautetta muun muassa sosiaalisessa mediassa.

-  Palaute on usein: Kiitos, pelastitte päiväni.

Söderlund haluaa muistuttaa, että vaikka hakemus on hauska, on tarjolla oikea työpaikka. Myös naiset pääsevät web-kehittäjän hommiin, vaikka hakemuksessa esitetäänkin toive:

"Sinulla on parta, kuten useimmilla lahjakkailla kehittäjillä. Parran epäsiisteys on plussaa. Parrasta pitää olla kuvatodiste hakemuksen liitteenä. Jos olet parraton, käsittele kuvasi Photoshopilla tai vaikka tussilla. "

Katso hakemus täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt