Timo Soini vaatii: Halla-aho erotettava eduskuntaryhmästä - "Nyt tuli mitta täyteen"

Julkaistu: , Päivitetty:

Timo Soini esittää kansanedustaja Jussi Halla-ahon määräaikaista erottamista. Äärimmäisen synkkäilmeinen Timo Soini teki pikapäätöksen Pietarin matkallaan Jussi Halla-ahon sotilasjunttakirjoitusten seurauksista.
- Nyt tuli mitta täyteen, torstaina tulen esittämään Halla-ahon määräaikaista erottamista perussuomalaisten ryhmästä, Soini sanoi Ilta-Sanomille kotimatkallaan Allegro-junassa Pietarin ja Viipurin välillä.

Soini halusi kertoa aikeistaan jo etukäteen, koska hän tahtoo siten antaa ryhmälleen ja myös Halla-aholle hieman miettimisaikaa ennen huomista.

- Esitän, että hänet erotetaan kuukaudeksi, Soini kaavaili.

Halla-aho kirjoitti keskiviikkona, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta saamaan lakkoilijat kuriin.

- Se on sellaista puhetta, joka ei missään nimessä vastaa meidän puolueemme linjaa, Soini ilmoitti painokkaasti.

Soini oli Pietarissa kaksipäiväisella matkalla ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan roolissa. Matkalle osallistui toistakymmentä kansaedustajaa eri puolueista.

Ota kantaa

Onko Soinin päätös oikea?

Kyllä 26% Ei 74%
Ääniä yhteensä 24181

Jussi Halla-aho - kohusta toiseen

  • Jussi Halla-aho on Suomen tunnetuin maahanmuuttokriitikko, jonka mielipiteet ovat nostattaneet ristiriitaisia tuntoja.
  • Kansanedustajaksi hänet valittiin viime kevään eduskuntavaaleissa. Hän sai Helsingissä noin 15000 ääntä, toiseksi eniten vaalipiirissä.
  • Eduskunnassa hän sai johdettavakseen hallintovaliokunnan, joka käsittelee muun muassa maahanmuuttoon liittyvät lakiesitykset. Valinta aiheutti keskustelua Halla-ahon sopivuudesta tehtävään.
  • Oikeusjuttu Halla-ahon aiemmasta blogikirjoittelusta on vielä kesken korkeimmassa oikeudessa. Alemmissa oikeusasteissa tuli sakkotuomio uskonrauhan rikkomisesta. Kirjoituksessaan hän yhdisti islamin pedofiliaan.
  • Halla-aho on 40-vuotias ja koulutukseltaan filosofian tohtori.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt