Väyrys-paljastus Ylellä: Kiivas keskustelu kulisseissa

Julkaistu:

Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen mielestä puolueella on nyt hyvä ja pätevä ehdokas ensi talven presidentinvaaleihin.
Kiviniemi kertoi Ylen Ykkösaamussa lauantaina käyneensä Paavo Väyrysen ja puoluesihteeri Timo Laanisen kanssa kiivassanaisen keskustelun Väyrysen presidenttiehdokkuudesta.

Väyrynen on puolueen presidenttiehdokas ilman jäsenäänestystä, koska keskustalaisista poliitikoista yksi toisensa jälkeen kieltäytyi kilvasta.

- Meille jää nyt yksi pätevä ehdokas jäljelle, Kiviniemi totesi Ylelle.

Kiviniemen mukaan puoluehallitus esittää puoluevaltuustolle Väyrystä ehdokkaaksi, joten mitään ylimääräistä ässää keskusta ei enää hihastaan vetäise.

- En näe tässä minkäänlaista varaa spekulaatioihin ja olen myös tyytyväinen siitä, että tämä turhankin aikainen keskinäinen kiistely voidaan lopettaa, Kiviniemi sanoo.

- On myöskin Paavo Väyrysen kanssa puhuttu, sovittu ja käyty vähän kiivassanainenkin keskustelu kolmistaan puoluesihteeri, Väyrynen ja minä, hän jatkaa.

Kiviniemi ei ohjelmassa suostunut tarkentamaan keskustelun sisältöä, vaan totesi, ettei "enää kannata katsoa taaksepäin".

- Teimme pelisäännöt selviksi. Ne ovat sellaiset, että me katsomme yhdessä eteenpäin.

Kiviniemen mukaan puolueen linja on hyvin yhdenmukainen Väyrysen kanssa ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä.

- Keskustan linja on se, että emme hae Nato-jäsenyyttä. Se optio on olemassa, mutta Nato-jäsenyys ei todellakaan ole ajankohtainen. Tässä Väyrynen poikkeaa muista ehdokkaista.

Ota kantaa

Pääseekö Paavo Väyrynen presidentinvaalien toiselle kierrokselle?

Kyllä 70% Ei 30%
Ääniä yhteensä 26739

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt