Aamulehti: Poliitikkojen perheille alennusta S-ryhmästä

Kauppaketju S-ryhmän luottamushenkilöt sekä heidän perheensä saavat henkilöstöetuja joissain S-ryhmän kaupoissa, kirjoittaa Aamulehti.

31.8.2011 6:35

Osa S-ryhmän osuuskaupoista tarjoaa etuja ja alennuksia poliitikkojen perheille, kertoo Aamulehti. Etuihin ovat kuuluneet esimerkiksi kolmen prosentin alennus ruuasta ja viidentoista prosentin alennus käyttötavaroista.

S-ryhmän henkilöstöeduista nauttivat hallintoneuvostojen luottamushenkilöt. Heidän joukossaan on useita kansanedustajia ja kunnallispoliitikkoja.

Aamulehden selvityksen mukaan ainakin Turussa ja Helsingissä henkilöstöetuja jaetaan kuitenkin myös luottamushenkilöiden perheenjäsenille.

Esimerkiksi HOK-Elannon hallintoneuvostossa istuvat muun muassa kansanedustajat Ben Zyskowicz (kok) ja Tapani Mäkinen (sd) sekä Pornaisten kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Kuisma (sd).

Myös Turun osuuskaupan hallintoneuvostossa on useita kunnallispoliitikkoja.

SOK:n maine ja vastuullisuus -ryhmän viestintäpäällikön Kai Ovaskaisen mukaan perheille henkilöstöetuja antavat osuuskaupat toimivat vastoin yhtymän ohjeistuksia. S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sen sijaan sanoo Aamulehdelle, että osuuskaupat päättävät itsenäisesti, ketkä henkilöstöetujen pariin kuuluvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?