Tässä syy, miksi Viron poliisit tulivat maijalla Helsinkiin

Julkaistu:

Viron poliisin väärin pysäköity maija herätti torstaina paljon huomiota Helsingissä. Toisen valtion poliisin tunnuksilla varustetun auton näkeminen Suomessa on erittäin harvinaista.

- Tämä on aiheuttanut hirveästi soittoja. On kysytty, voiko Viron poliisi valvoa täällä, mutta siitä ei tietenkään ollut kysymys, oikaisee Liikkuvan poliisin ylikonstaapeli Erkki Vikman.

Viron poliisi kävi Helsingissä Itämeren yhteistyöprojektin vuoksi. He olivat virkamiesvaihdossa tutustumassa Suomen poliisin toimintaan.

Tavallisesti siirtymiseen Suomen puolelle olisi käytetty siviiliautoa.

- Tällä kertaa heillä ei sattumalta ollut mahdollista ottaa muuta autoa Suomen puolelle siirtymiseen. Siirtymisen jälkeen heidän autonsa laitettiin poliisin parkkihalliin ja siirryttiin Suomen poliisin autojen kyytiin.

- Mitään valvontatyötä autolla ei siis täällä tehty eikä se olisi mahdollistakaan, koska ulkomaalaisilla poliiseilla ei ole toimivaltuuksia Suomen puolella, Vikman selvittää.

Kun Viron poliisi oli lähtemässä kotimatkalle maijallaan, IS:n lukija kuvasi auton pysäköitynä puoliksi jalkakäytävälle Ruoholahden kauppakeskuksen liepeillä.

Saako Viron poliisi pysäköidä Suomessa miten haluaa?

- Ei tietenkään. Kyllä heitä koskevat samat liikennesäännöt kuin kaikkia muitakin, Vikman vastaa.

Vikman ei ole pysäköintikuvaa nähnyt, eikä tiedä virolaiskollegoiden liikkeistä torstaina iltapäivällä päättyneen projektin jälkeen.

Hänen mukaansa Suomen poliisi olisi kuitenkin puuttunut väärin pysäköimiseen, jos olisi paikalle osunut.

- Ei ole itsestään selvää, että aina sakkolappu kirjoitetaan jos virheitä havaitaan - mutta totta kai niihin puututaan ja keskustellaan, mistä on kyse.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt