Poliisi säikähti Facebook-kutsua: "Kuka pelkää mustaa miestä?"

Julkaistu:

Poliisi huolestui Facebook-tapahtumasta sen mahdollisen rasistisen luonteen vuoksi.
Poliisin sai tietää 23.8.2011 sosiaalisen median kautta, että lieksalaisia nuoria oli kutsuttu koolle Lieksaan asuinlähiöön, jossa asuu paljon maahanmuuttajia.

Facebookissa julkaistun kutsun otsikko oli "Kuka pelkää mustaa miestä". Kutsun otsikon vuoksi poliisikin kiinnostui tapahtumasta sen mahdollisen rasistisen luonteen vuoksi.

Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen poliisipartiot suorittivat valvontaa Lieksan keskustassa ja sen asuinlähiöissä illan ja alkuyön aikana 23.8.2011.

Facebook-kutsussa sovittuun paikkaan saapui joitakin kymmeniä nuoria autoillaan. Poliisi tarkisti paikallaolijoiden henkilöllisyyden.

Erimielisyyksiä paikallisten asukkaiden ja maahanmuuttajien välillä ei havaittu illan tai yön aikana. Poliisi selvittää parhaillaan kutsuun liittyen, täyttävätkö kutsu ja siihen liittyvä tapahtuma jonkin rikoksen tunnusmerkistön.

Heinäntekojärjen käyttö on paikallaan sosiaalisen median kautta alulle pantujen tapahtumakutsujen kohdalla.

"Kuka pelkää mustaa miestä"- kutsun alullepanija on toiminut poliisin mielestä harkitsemattomasti.

Jos kutsua noudattaneet olisivat syyllistyneet illan tai yön aikana rikoksiin tapahtumaan liittyvässä toiminnassa, olisi kutsun julkaisija poliisin mukaan voinut olla osavastuussa tapahtumiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt