Poliisi: Rasismi ryöpsähti Iisalmessa

Julkaistu:

Poliisi on huolissaan rasististen ilmiöiden lisääntymisestä Iisalmessa. Poliisin tietoon tulleiden rasististen rikosten määrä on hieman kasvanut ja huolestuttavinta niissä on niihin liittyvä väkivalta.
Kevään ja alkukesän aikana esiintyneet rasistiset tapaukset ovat luoneet pelon ilmapiiriä erityisesti ulkomaalaistaustaisen perheiden suomalaisten lasten ja heidän lähiomaisten keskuuteen. Tapauksina ovat olleet muun muassa asiattomat nimittelyt, tagit yleisillä paikoilla sekä muutamat väkivaltatapaukset.


Väkivaltatapauksissa vakavimpana on pidettävä sunnuntaina aamuyöllä
14.8. tapahtunutta väkivaltatapausta, jossa mukana on ollut kääntöveitsi.

Tapaus sattui Iisalmen keskustassa ja kohteena oli nuori naishenkilö. Tapausta edelsi suusanallinen rasismisävytteinen huutelu, joka johti lopulta vakavalla väkivallalla tehtyyn uhkaustilanteeseen.

Poliisi tutkii asiaa muun muassa törkeän pahoinpitelyn yrityksenä. Tekoon epäillyt kaksi paikkakuntalaista ovat poliisin tiedossa ja heitä on kuultu asiaan liittyen.

Poliisi ja myös muut viranomaiset suhtautuvat vakavasti rasismirikoksiin. Poliisin mukaan tämän tyyppinen väkivalta ja muu viharikostyyppinen käyttäytyminen on tuomittavaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt