Jyväskylän puukotus seurausta maahanmuuttajien ja paikallisten kireistä väleistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Uhri ja puukottaja eivät kuuluneet rikollisjengeihin, kertoo tutkinnanjohtaja Eila Koivuniemi Keski-Suomen poliisista.

Koivuniemen mukaan Jyväskylän keskustassa yhteen ottaneet miehet eivät kuuluneet minkäänlaisiin rikollisjärjestöihin.

Sen sijaan tapauksella voi poliisin mukaan olla tekemistä sen kanssa, että Jyväskylässä maahanmuuttajataustaisen ja paikallisen väestön välit ovat viime vuosina kiristyneet, ja jännitteet ovat ajoittain kärjistyneet keskinäiseksi väkivallaksi. 

Poliisin mukaan erimielisyyksiin ei ole liittynyt rasistisia piirteitä, vaan kyse on ollut lähinnä päihteiden käyttöön liittyvästä katuväkivallasta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneen puukotuksen uhrina menehtyi 27-vuotias paikkakuntalainen mies. Rikoksesta epäiltynä on pidätetty 18-vuotias ulkomaalaistaustainen paikkakuntalainen mies. Miehet tunsivat toisensa entuudestaan.

Poliisin mukaan ainakin puukottaja oli poliisille ennestään tuttu.

- Puukotuksella oli useita silminnäkijöitä, ja kuulustelemme miesten ystäviä ja läheisiä edelleen, kertoo tutkinnanjohtaja Koivuniemi.

Poliisi selvittää sitäkin, mikä oli päihteiden osuus tapahtuneeseen. Puukotus tapahtui ravintoloiden sulkemisaikaan aamuneljältä aivan ydinkeskustassa, Väinönkadun ja Yliopistonkadun risteyksessä.

Noin kuukausi sitten Jyväskylän keskustassa tapahtui toinen, toistaiseksi selvittämätön puukotus. Uhri kuuluu sunnuntain puukotuksessa menehtyneen miehen lähipiiriin. Poliisi selvittää, onko aiemmalla puukotuksella yhteyttä nyt tapahtuneeseen rikokseen.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt