Kotimaa

Karoliinan kaverit selviävät poliisin huijaamisesta - tässä syy

Julkaistu:

Karoliina Kestin katoamisesta poliisille valehdelleita ystäviä ei rangaista heidän puheistaan.

Karoliina katosi runsas viikko sitten lauantaina vietettyään iltaa kolmen pojan kanssa Villilänniemessä ja Villilänsaaren uimarannalla Tampereella.

Noin kello 02.30 Karoliina lähti skootterillaan kohti Lentävänniemessä sijaitsevaa kotiaan.

Ensimmäisessä puhuttelussa pojat kertoivat, että yksi heistä ajoi Karoliinan kanssa alkumatkan. Pian selvisi, että Karoliina lähtikin yksin.

– Pojat ovat antaneet ensimmäisessä puhuttelussa osittain valheellisen kertomuksen. Viime viikolla poikia kuulusteltiin tarkemmin. Uskomme, että he kertoivat jälkimmäisessä kuulustelussa asiat oikein, sanoo tutkinnajohtaja Hannu Kallioniemi.

Pojat ovat perustelleet osittain valheellista kertomusta sillä, että Karoliina on ollut humalassa, ja he ovat jälkeenpäin huolestuneet tytön katoamisesta ja siitä, että ovat päästäneet tytön lähtemään humalassa skootterilla sellaiselle alueelle, jota Karoliina ei ole tuntenut.

Esitutkinnassa poliisille valehteleminen on rikollinen teko. Tässä tapauksessa kyse ei vielä ollut virallisesta kuulustelusta.

– Pojat oli puhuteltu. Heitä ei ollut kuultu valan velvoittamana. Siinä vaiheessa poliisille valehteleminen ei ole rangaistava teko.

Kun Karoliinan kohtalo selviää, arvioidaan, onko kyse heitteillepanosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt