Kotimaa

Halla-aho: Jungnerin kritiikki Norjan uhreja loukkaavaa politikointia

Julkaistu: , Päivitetty:

Suomalaiset poliitikot kommentoivat yhä rajummin sanankääntein toisiaan Norjan joukkomurhan jälkimainingeissa.
Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner laittaisi Norjan terrori-iskun jälkeen täysstopin häntä kuohuttaneille kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) kirjoituksille.

Jungner kohautti viikonvaihteessa ladattuaan IS:n haastattelussa, että Halla-ahon pitäisi miettiä asemaansa hallintovaliokunnan puheenjohtajana Norjan terrori-iskujen jälkeen.

Puoluesihteeri nostaa nyt Halla-ahon teksteistä esiin häntä erityisesti häiritsevän lauseen.

- Hänen blogistaan löytyy edelleen vuoden 2006 maaliskuun kirjoitus, jossa lukee: "Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti." Paljon on siedetty, mutta nyt täytyy nousta vastustamaan tämäntyyppistä kirjoittelua ja puuhastelua. Jo riittää, Jungner puhisee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Tämä kuumentaa tunteita maailmalla ja vaikuttaa Suomen maineeseen, mutta sitäkin enemmän minua huolettaa, millaista esimerkkiä tällaisen salliminen antaa suomalaisille, vielä itseään etsiville nuorille. Kun sallitaan tällaista puhetta, se antaa vaikutelman, että suvaitsemattomuus on hyväksyttävää ja osa suomalaista valtavirtaa, hän lisää.

"Vertaus irrotettu asiayhteydestä"


Jussi Halla-aho (ps) muistuttaa, ettei hän ole ainut suomalainen, jonka tekstejä löytyy massamurhaaja Anders Behring Breivikin 1500-sivuisesta manifestista.

- Sinne on lainattu myös keskustan Hannu Takkulaa ja Martti Ahtisaartakin. Ja mitä tulee tekstieni lainaamiseen, niin miksi mediassa ei ole kerrottu, että Breivik lainasi manifestissaan Fjordmania eikä minua, Halla-aho puhisee ja viittaa siihen, että massamurhaajan manifestin kohdat, joissa siteerataan Halla-ahoa ja Takkulaa, on poimittu Fjordman-nimimerkillä kirjoittavan miehen blogista.

Nimimerkillä ”Fjordman” tunnettu mies kuuluu Norjan nimekkäimpiin maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja islamia kritisoiviin kirjoittajiin.

Halla-aho pitää Jungnerin hänelle esittämää kritiikkiä ja erovaatimusta Norjan uhreja loukkaavana politikointina.

Halla-ahon mukaan hänen vertauksensa pohjoismaisista sosiaalidemokraateista ja alhaisista matelijoista on irrotettu asiayhteydestään.

- Nämä tekstit ovat olleet siellä koko ajan luettavana ja silloinkin, kun minut valittiin hallintovaliokunnan johtoon. Teksti pitäisi lukea kokonaisuudessaan, eikä ole huomioitu myöskään sitä, että se on kirjoitettu tietyssä tyylilajissa, Halla-aho selittää.

- Viime päivinä yleinen toteamus on osoittautunut varsin oikeaksi ainakin Mikael Jungnerin kohdalla, Halla-aho kommentoi kohulausettaan.

Ota kantaa

Kumman puolella olet?

Mikael Jungnerin 63% Jussi Halla-ahon 37%
Ääniä yhteensä 26748

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt