Kotimaa

Nyt puhuu Linnanmäki-kohuhaastattelun tehnyt toimittaja: "Tuntui tosi kummalliselta"

Julkaistu: , Päivitetty:

Linnanmäen toimitusjohtajan kysymyksillään hermostuttanut toimittaja kiistää johtaneensa haastateltavaansa harhaan.

Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoi kokeneensa itsensä petetyksi Yle A-Studion keskiviikkona esittämän kohuhaastattelun takia.

- Jos olisin tiennyt, mitä tuleman pitää, en olisi missään nimessä lähtenyt siihen mukaan. Sovimme toimittajan kanssa pelisäännöistä yhdessä. Hän kuitenkin petti tämän luottamuksen, Räikkönen sanoi torstai-iltana IS:lle.

Haastattelun A-Studiolle tehnyt Nuorten Ääni-tomituksen toimittaja Rosa Kettumäki ihmettelee toimitusjohtajan puheita. Hän sanoo kertoneensa haastattelun sisällöstä sähköpostilla etukäteen.

- Olin ilmoittanut hänelle, että haluan keskustella Linnanmäen palkkausasioista. Lähetin hänelle joitakin kysymyksiä ja ilmoitin selkeästi, että aion kysyä myös lisäkysymyksiä, Kettumäki sanoo.

Hänen verrattuaan Linnanmäen hampurilaisravintolan palkkatasoa alan muihin palkkoihin Räikkönen kuitenkin menetti malttinsa ja marssi ulos koko haastattelusta.

- Nyt ei olla ollenkaan siinä, mistä ollaan sovittu. Tämmöisestä ei pitänyt keskustella ollenkaan, hän sanoi

Kettumäki kuvailee Räikkösen käytöstä haastattelutilanteen päätyttyä hyökkääväksi.

Entistä tarkemmat kysymykset


IS:n haastattelussa Räikkönen väitti tehneensä aloitteen uuden haastattelun tekemiseen.

- Koska kyseessä on kuitenkin nuori, aloitteleva toimittaja, niin minä otin häneen uudelleen yhteyttä ja tarjouduin auttamaan häntä. Ehdotin, että tehdään juttu uudestaan, mutta nyt mennään näillä pelisäännöillä, jotka ollaan sovittu, hän sanoi.

Kettumäki kuitenkin kertoo, että haastattelusta sovittiin yhdessä jo ensimmäisen tapaamisen yhteydessä.

Toista haastattelua varten hän kertoo lähettäneensä entistä tarkemmat kysymykset, mutta esittäneensä edelleen luontevia jatkokysymyksiä sovituista aiheista.
 

"Yrittivät vaikuttaa haastattelutilanteeseen"


Tapaamisessa häntä odotti Räikkösen lisäksi Linnanmäkeä pyörittävän Lastenpäivän säätiön kaupallinen johtaja Carita Gil.

- Hän yritti selkeästi vaikuttaa siihen, kuinka haastattelutilanteessa toimin. Tuntui siltä, että he kuvittelivat voivansa sanella ohjeet haastattelun tekoon nuorelle toimittajalle. Se tuntui tosi kummalliselta, Kettumäki sanoo.

Hän kiistää jyrkästi pyrkineensä tarkoituksellisesti harhauttamaan haastateltavaansa missään vaiheessa.

- Sellaiseen minulla ei ole mitään tarvetta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt