Poliisi tiedottaa: "Taiteilijatyyppi" karkuteillä Niuvanniemestä - kansainvälinen etsintäkuulutus

Julkaistu:

Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta on karannut potilas, jota luonnehditaan tuntomerkeissä "taiteilijatyypiksi".
Kuopiossa sijaitsevan Niuvanniemen sairaalan potilas Benjamin Kivilohkare jätti palaamatta kävelyltä 28. kesäkuuta, poliisi tiedotti perjantaina.

Kivilohkare joutui sairaalaan henkirikoksen takia ja on nyt kansainvälisesti etsintäkuulutettu.

Poliisi on tehnyt asian tiimoilta etsintöjä ja tarkistuksia muun muassa mahdollisiin osoitteisiin, joissa mies saattaisi majailla, mutta etsinnät eivät ole vielä tuottaneet tulosta.

Kadoksissa oleva potilas on vuonna 1946 syntynyt mies, joka on henkirikoksen vuoksi määrätty Niuvanniemen sairaalaan tahdonvastaiseen hoitoon.

Häntä ei poliisin mukaan kuitenkaan pidetä erityisen vaarallisena sivullisille henkilöille, ja tämän vuoksi hän on voinut tehdä vapaakävelyjä sairaala-alueelta.

Mies katosi 28.6. kello 15-16:n välisenä aikana sairaala-alueen läheisyydestä.

On mahdollista, että mies on poistunut Kuopion alueelta ja voi olla myös mahdollista, että mies on päässyt poistumaan maasta, mahdollisesti Ruotsiin tai Norjaan.

Miehestä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus yhteistyössä keskusrikospoliisin kansainvälisen yksikön kanssa ja tiedon välittämiseksi naapurimaihin.

Tuntomerkit:

- 174 cm
- 80 kg
- "taiteilijatyyppi"
- beige takki ja suorat, mustat housut
- keskipitkät harmaat hiukset; jakaus keskellä päätä
- siniset silmät
- silmälasit
- leikkausarpi kaulan aluella oikealla puolella
- viikset ja leukaparta
- ruskettunut


Poliisin mukaan huomiotaherättävänä yksityiskohtana voidaan pitää "miehen omituisilta vaikuttavia uskonnollisfilosofisia puheita".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt