Kotimaa

Linnanmäen toimitusjohtaja: "Koen, että minua on petetty"

Julkaistu: , Päivitetty:

Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen myöntää, että A-Studion aiheuttama uutisointi tuntuu hänestä todella pahalta.
Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kommentoi Ilta-Sanomille keskiviikkoisen Ylen A-Studion jälkeistä kohua.

Ohjelmassa esitettyjä väitteitä hän ei myönnä ainakaan suoraan faktoiksi.

- Varmasti jonkun mielestä Linnanmäellä on huonot työolosuhteet ja jonkun mielestä ei. En voi kategorisesti sanoa, että kaikki ohjelmassa oli valhetta tai kaikki oli totta.

Jos Räikkönen pääsisi uudelleen siihen tilanteeseen, jossa haastattelua sovittiin, ei hän siihen suostuisi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Jos olisin tiennyt, mitä tuleman pitää, en olisi missään nimessä lähtenyt siihen mukaan. Sovimme toimittajan kanssa pelisäännöistä yhdessä. Hän kuitenkin petti tämän luottamuksen.

Räikkönen kertoo, että he sopivat jutun tehneen toimittajan, Rosa Kettumäen, kanssa kahteen kertaan kirjallisesti, että tämä lähettää Räikköselle kysymykset etukäteen luettavaksi.

- Näin sen takia, että ehtisin kysymyksiin perehtyä, sillä en voi tietää kaikkia yksityiskohtia joistain yksittäistapauksista. Halusin siis kaivaa valmiiksi esille oikeat vastaukset, koska on kaikkien etujen ja toiveiden mukaista, että katsojat saavat sellaiset esitettyihin kysymyksiin.

Räikkösen mukaan näin ei kuitenkaan toimittu.

- Koska kyseessä on kuitenkin nuori, aloitteleva toimittaja, niin minä otin häneen uudelleen yhteyttä ja tarjouduin auttamaan häntä. Ehdotin, että tehdään juttu uudestaan, mutta nyt mennään näillä pelisäännöillä, jotka ollaan sovittu. Ja taas sovittiin pelisäännöt uudelleen, eikä hän pitänyt niistä tälläkään kertaa kiinni.

Syyksi haastatteluiden keskeyttämiseen Räikkönen nimeää lupauksen rikkomisen.

- Jos valehdellaan ja petetään lupaukset, niin ei minua kannata silloin ollenkaan haastatella. Minä reagoin hyvin voimakkaasti sellaiseen tilanteeseen. Tämä on suuri, eettinen kysymys.

Uutisointi on tuntunut Räikkösestä tavattoman pahalta.

- Niin uskomattomalta kuin se jostakusta tuntuukin, niin minäkin olen vain ihminen. Koen, että minua on tässä petetty, todella pahan kerran. Olen saanut sellaisen kasan roskaa tänään niskaani, että tämä on mielestäni täysin kohtuutonta ja epäoikeudenmukaista. Ei tunnu kivalta.

Räikkönen kertoo kuitenkin, että hän on saanut myös kannustavaa palautetta osakseen, mikä tuntuu erityisen hyvältä.

- Erilaiset ihmiset ovat lähettäneet minulle sähköpostia. Ihan tuntemattomat ihmettelevät sitä, kuinka A-studiokin saattaa lähteä mukaan tällaiseen roskajournalismiin. Sehän on ihan oikein, että työpaikalla on selkeät säännöt, joita noudatetaan. Ihmettelen kovin, kuinka se on ihmisistä niin vaikea ymmärtää. Jos sovitaan joistakin säännöistä, niin niistä pitää myös pitää kiinni. Silloin kun toimittajan kanssa sovitaan, tai työntekijän kanssa sovitaan.

Erityisesti Räikköstä hämmästyttää, kuinka vaikeaa ihmisten on ymmärtää töiden täsmällistä alkamisaikaa.

- Se pitäisi olla itsestään selvää, että jos työt sovitaan alkavan kello kahdeksan, niin työpaikalla pitää olla kello kahdeksan, eikä esimerkiksi puoli yhdeksän.

- Se lähtee varmaan paljolti siitä, että nämähän ovat pääsääntöisesti nuoria ihmisiä, jotka ovat tulleet suoraan koulun penkiltä meille. Ja koulussa tällaiset kuriasiat ovat jonkin verran joustavampia. Nuoret ovat varmaan oppineet siinä, että tämä on se tapa, miten yhteiskunnassa toimitaan. Että jos sovitaan kello kahdeksan, mutta jos olen puoli yhdeksältä paikalla, niin se varmaan riittää. Mutta eihän työpaikalla voida näin toimia.

Räikkönen kertoo, että kyse on kuitenkin ensisijaisesti asiakkaiden parhaasta.

- Meidän asiakkaat odottavat määrätyllä kellonajalla, että karuselli lähtee pyörimään. He ovat maksaneet siitä kovan hinnan. Ei me voida meidän asiakkaita pettää sen takia, että meidän työntekijät myöhästyvät töistä. Työntekijöiden mukaan se olisi ihan okei, mutta niinhän se ei voi olla.

Linnanmäen torstaina lähettämän tiedotteen mukaan A-studion käsittely kesätyöntekijöiden työolosuhteista oli lisäksi kovin yksipuolista.

Aiheesta lisää täällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt