Kotimaa

Linnanmäen toimitusjohtaja suuttui ja keskeytti haastattelun - keskustelu käy kuumana netissä

Julkaistu:

A-Studion nuorten toimittajien haastattelu sai Risto Räikkösen tuohtumaan.
Keskiviikkoiltana Ylen A-Studiossa esitetty Linnanmäen toimitusjohtajan haastattelu on herättänyt runsaasti keskustelua internetissä.

Nuorten Ääni -mediapajan nuoren toimittajan kysymykset huvipuiston kesätyöntekijöiden oloista eivät toimitusjohtaja Risto Räikköstä selvästi miellyttäneet.

Haastattelussa keskusteltiin muun muassa kesätyöntekijöiden huonosta palkasta.

Tuntipalkan kerrottiin olevan 7,5 euron luokkaa, joka on selvästi matalampi kuin useissa muissa huvipuiston alueella toimivissa muiden yritysten ravintoloissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkösen mukaan "Linnanmäki ei ole varsinainen kesätyöpaikka, vaan tapa viettää kesää".

Lisäksi hän kertoo palkkauksen olevan jopa työehtosopimusta parempi ja työntekijöiden saavan myös erilaisia ilmaisetuja työskentelystään.

A-Studion jutussa asiasta oli kyselty myös Linnanmäen vanhoilta kesätyöntekijöiltä, joista harvat halusivat nimeään julkisuuteen.

Työpaikan oloista he kertoivat esimerkiksi, että laitteilla ja pelipisteillä on ollut monesti alimiehitystä ja päivät saattoivat venyä pahimmillaan 12 tuntiin.

Hiljaisina päivinä työpäivät saattoivat taas olla vain viiden tunnin pituisia, joten myös suuri vaihtelu teki työn raskaaksi.

Lisäksi tauot saattoivat olla niin lyhyitä ja valvottuja, jolloin hellepäivänä erään työntekijän mukaan: "piti valita, juoko tarpeeksi ja kärsii sitten vessahädästä, vai uhmaako nestehukkaa".

Yksi entinen työntekijä kertoi haastattelussa saaneensa potkut Linnanmäeltä kahden varoituksen jälkeen. Ensimmäinen tuli myöhästymisestä ja toinen siitä, että hän oli pelannut vapaa-ajallaan huvipuiston peliä. Myös esimerkiksi lakun syömisestä väärässä paikassa on annettu varoituksia.

Kun haastattelija mainitsi Räikköselle McDonald'sin palkkojen olevan pari euroa korkeammat, käveli Räikkönen pois kuvasta vaatien kameran sammuttamista.

- Nyt ei olla ollenkaan siinä, mistä ollaan sovittu. Ei meidän pitänyt McDonald’sin palkoista puhua, sanoi Räikkönen.

Toiseen haastatteluun hän suostui sillä ehdolla, että sai nähdä kaikki kysymykset etukäteen.

Haastatteluun otettiin lisäksi mukaan valvomaan Lastenpäivän säätiön kaupallinen johtaja Carita Gil.

Toinen haastattelu ei kuitenkaan päässyt kovin pitkälle, ennen kuin Gil keskeytti sen vetoamalla siihen, että "Linnanmäen haastattelut tehdään hyvässä hengessä".

Haastattelun voi katsoa Yle Areenasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt