Kataisen odotus palkitaan pian: "On sitten ihan pihalla, kun tulee takaisin töihin"

Julkaistu:

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) pääsee tiukan kevään jälkeen ensi viikolla kesälomalle.

– Kyllä sitä on tässä odotettukin. Tarkoitus on viettää lomaa ihan perheen kanssa, ehkä välillä ulkomailla ja välillä kotimaassa, Katainen kertoi perjantaina EU-huippukokouksen yhteydessä.

EU-kiireiden ohella kulunut kevät on ollut poikkeuksellinen Suomen sisäpolitiikassa. Uutisvirtaa pitkistä hallitusneuvotteluista on riittänyt.

Lomallaan tuore pääministeri aikoo jättää uutisten seuraamisen vähälle. Katainen kertoi, ettei hänellä ole minkäänlaista uutisaddiktiota.

– Kun pääsen lomalle, niin en seuraa oikeastaan yhtään mitään, ja se on se tarkoituskin. On sitten ihan pihalla, kun tulee takaisin töihin. Se tuntuu välillä aika hienolta, Katainen kertoi.

Montako puoluetta siellä hallituksessa on?


Brysselin huippukokous oli Kataiselle ensimmäinen pääministerinä. Hän kertoi saaneensa paljon kannustusta ja "good luck" -toivotuksia EU-kollegoilta.

Entisen valtiovarainministerin hyppyä uusiin saappaisiin helpotti, että kokouksen asialista oli hyvin talouspainotteinen. Kreikan tilanne ja monet muut asiat ovat olleet neuvottelupöydällä jo lukuisia kertoja EU-maiden valtiovarainministereiden kokouksissa.

– Siellä on paljon tuttuja ihmisiä aikaisemmista tehtävistä, Katainen sanoi.

Kataisen mukaan huippukokouksessa käytiin avointa ja mutkatonta keskustelua.

–Keskustelua, jossa ihmiset ovat aidosti läsnä, Katainen luonnehti.

Hänen mukaansa monella pääministerillä näytti olevan hyvin tiedossa Suomen vaalitulos ja hallitusneuvottelut kaikkine yksityiskohtineen.

– Siellä tultiin kysymään, montako puoluetta hallituksessa on, että oliko kahdeksan, Katainen naureskeli.

Kun Katainen oli vastannut, että kuusi, niin seuraavaksi kysyttiin, montako puoluetta Suomessa on yhteensä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt