Kotimaa

Sukupuolineutraali avioliittolaki jäi pois hallitusohjelmasta

Julkaistu: , Päivitetty:

Sukupuolineutraali avioliitto ei ole mukana hallitusohjelmassa, mutta vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan lakialoite voi edetä eduskunnassa.  

Yhteisöpalvelu Facebookiin tuli julki vasemmistoliiton asiakirja, jossa vertaillaan puolueen esityksiä ja neuvottelutuloksia hallitusohjelman osiossa Oikeus, sisäinen turvallisuus ja maahanmuutto.

Yksi vasemmistoliiton kanta on, että muutetaan lainsäädäntöä kohtelemaan yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti samaa sukupuolta olevien liittoja.

Asiakirjasta selviää myös ehdotuksen neuvottelutulos: "Sovittiin, että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen. Lakialoitteen taakse kerätään vähintään 100 nimeä."

Arhinmäki: Omantunnon kysymys


Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan asiassa ei ole mitään ihmeellistä.

- On sovittu niin, että toivon mukaan kun yli sata kansanedustajaa allekirjoittaa lain, niin puoluejohtajat ovat sitoutuneet siihen, että asiaa edistetään niin, että se pääsee eduskunnassa suuren salin käsittelyyn, jotta siitä voidaan äänestää, Arhinmäki valottaa IS:lle.

Arhinmäen mukaan oleellista asiassa on se, että samaa sukupuolta olevien liittojen yhdenvertaistaminen on enemmänkin omantunnon kysymys.

- Vaikka se olisi ollut hallitusohjelmassa, niin siitä huolimatta kaikki äänestävät omantunnon mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Arhinmäki sanoo, että kristillisdemokraatit ovat tietoisia asiasta, mutta eivät ole edistämässä asiaa. Muut puolueet ovat sitoutuneet edistämään sitä.

- Jos sen taakse tulee sata kansanedustajaa, niin asia tulee käsittelyyn. 

  

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt