IL: Kansanedustajan avustajalla rikostausta

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Vesa-Matti Saarakkalan avustajalla on rikostausta, kertoo Iltalehti.

Vesa-Matti Saarakkala

15.6.2011 0:25

Iltalehden mukaan perussuomalaisten varapuheenjohtajan Vesa-Matti Saarakkalan avustaja on pahoinpidellyt tyttöystäväänsä. Lisäksi avustajan on liikkunut Helsingin keskustassa muovikuula-aseen kanssa.

Saarakkalan avustaja on vaasalainen 24-vuotias Mikael Lith. Hän on perussuomalaisten nuorten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja.

Iltalehti kertoo, että Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Lithin sakkoihin tyttöystävänsä pahoinpitelystä. Sakkoja Lith sai 300 euroa.

Lisäksi Lith tuomittiin maksamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut, joista maksettavaa tuli 1 300 euroa. Hän sai myös uhkailusta tuomion, sillä Lith yritti estää tyttöystävää viemästä asiaa viranomaisten käsiteltäväksi.

- En uskonut että siitä tulee mitään, meillä oli vaikea tilanne. Olin valmistautunut huonosti oikeudenkäyntiin, mutten voi mitenkään puolustella sitä, Lith kommentoi pahoinpitelyä Iltalehdelle.

Muovikuula-aseen kanssa liikkumisesta Lith sai sakot vuonna 2005. Tämä tapahtui Helsingissä.

- Me vain vietimme iltaa, ja kaveri löysi muovikuula-aseen, ja siinä pelleiltiin. Sitten poliisit tulivat siihen, Lith kertoi Iltalehdelle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veli-Matti Saarakkala ei kommentoinut asiaa Iltalehdelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?