7-vuotias Leevi nappasi ennätyskalan - katso kuva!

Julkaistu:

Vaasalainen Leevi Riihijärvi sai narrattua mato-ongella 4,5 kiloisen säynävän.
Vaasalainen Leevi Riihijärvi, 7, oli tiistaina viettämässä kesäpäivää pappansa mökillä Sundomissa. Tapansa mukaan nuorimies oli onkimassa laiturin nokassa, kun koukkuun kävi jättisaalis.

- Olin juuri sanonut Leeville, että isi käy hakemassa kahvia mökistä. Kun olin puolessa välissä polkua, Leevi huusi että nyt on lohi kiinni, Leevin isä Veli Riihijärvi kertoo.

Syöttiin ei käynyt lohi, vaan madon oli haukannut valtava säynävä. Matkassa oli onnea, sillä poika sai taisteltua jättikokoisen kalan rannalle.

- Leevi sai vedettyä sen rantaa pitkin. Ei sitä olisi voinut nostaa, koska siima olisi mennyt poikki, eikä tuollainen mato-ongen koukku kestä sellaista, Veli Riihijärvi tietää.

Vonkaleella oli painoa 4,5 kiloa. Riihijärvet aikovat ilmoittaa säynävän ennätyskalarekisteriin, sillä aiempi ennätys on vuodelta 2006.

Tuolloin napattu yksilö oli 3,89 kiloinen, ja se oli pyydystetty verkolla. Leevi Riihijärvi pani siis yli puoli kiloa paremmaksi mato-ongella. Veli-isä ei ole koskaan nähnyt moista, vaikka hän on heittänyt virveliä 40 vuotta.

Kalamies Leevi oli saaliistaan todella iloinen, kun pitkään jatkunut kalastusharrastus huipentui kesäisenä iltapäivänä.

- Suunnilleen kolmenvanhasta lähtien Leevi on ollut laiturinnokassa onkimassa. Leevi on innokas kalamies. Heti kun päästään mökille, syöksytään onkimaan.

Aiemmin nuorimies on saanut saaliikseen muutaman sadan gramman painoisia ahvenia. Leevi on itse perannut kalansa jo pitkään, ja saman taidon osaa myös nelivuotias Milla-sisko.

- Leevin perkaama kala on tällä hetkellä uunissa, ja varmaan pian lähdetään syömään, iloinen isä päättää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt