Kotimaa

Halla-aholle nuori tukija: "Hälyttävä osoitus rasismista"

Julkaistu:

Kokoomuksen Nuorten Liitto tukee perussuomalaisten ja Jussi Halla-ahon kuohuntaa herättänyttä kannanottoa.

Kokoomuksen Nuorten Liitto hämmästelee sitä, ettei suurin osa Suomen johtavista poliitikoista ole valmis tuomitsemaan enemmistöihin kuuluvien ihmisten syrjintää.

Vähemmistöjen suosiminen kiintiöiden ja positiivisen erityiskohtelun varjolla on kokoomusnuorten mielestä hälyttävä osoitus Suomessa esiintyvästä julkisesta rasismista.

- Jos Suomesta todella halutaan tasa-arvoinen yhteiskunta, ei rekrytointitilanteissa esimerkiksi sukupuolella tai etnisellä taustalla tulisi olla mitään merkitystä. Ainoastaan pätevyyden tulisi ratkaista, vaatii kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman kokoomusnuorten tiedotteessa.

Rydman pitää poliitikkojen toimintaa rasismikeskustelussa kaksinaamaisena.

-Ei ole uskottavaa tuomita rasismia, jos ei samalla tuomitse myös vähemmistöryhmien positiivista erityiskohtelua, Rydman toteaa.

Kokoomusnuoret vaatii, että yksilöitä kohdellaan Suomessa yksilöinä eikä erilaisten vähemmistö- tai enemmistöryhmien jäseninä.

Kuuman keskustelun taustalla on perussuomalaisten rasismin vastainen julkilausuma, jonka on valmistellut kansanedustaja Jussi Halla-aho. Huomiota on herättänyt se, että julkilausumassa painotetaan myös voimakkaasti enemmistön kokeman syrjinnän tai suosimisen tuomitsemista.

Niin sanottua positiivista syrjintää tapahtuu Suomen työmarkkinoilla.

Esimerkiksi Helsingin kaupunki haluaa suosia työnhaussa maahanmuuttajia.

Ota kantaa

Hyväksytkö enemmistöön kohdistuvan syrjinnän?

Kyllä 82% En 18%
Ääniä yhteensä 20753

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt