Vanginvartijat tyrmistyivät: Millainen viesti annetaan rikollisille?

Julkaistu:

Vankilavirkailijain liitto on tyrmistynyt oikeusministeriön suunnitelmista.

Liitto ei hyväksy oikeusministeriön kaavailemaa ehdotusta vankilatuomioiden lyhentämistä kahdella viikolla osana valtion säästötoimenpiteitä.

Vankilavirkailijain Liitto ei hyväksy esitettyä säästösuunnitelmaa. Kuvaavaa viimeaikaiselle vankeusrangaistusten ja tuomiokäytäntöjen kehitykselle on liiton mukaan se, että niitä mitataan yhä enemmän taloudellisten arvojen kautta.

Vankeja siirretään kiihtyvään tahtiin avoimempiin seuraamusmuotoihin, joissa rangaistus suoritetaan kotona tai vastaavassa tilassa (valvottu koevapaus, valvontarangaistus ja vapauttamisyksiköt). Erilaisille seuraamusmuodoille on hintalappu ja mitä halvempi seuraamus on, sitä enemmän se tuntuu saavan vastuuviranomaisten kannatusta.

Liitto huomauttaa, että tähän suuntaan on jo päättyvällä hallituskaudella siirrytty ja tämä linja näyttää vain vahvistuvan, mikäli ministeriön johto säilyy entisellään. Kuilu ammattitaitoa vaativaa ja tavoitteellista työtä tekevän henkilöstön ja ministeriön johdon välillä syvenee näin entisestään.

Liitto ihmettelee sitä, että kansan oikeustajun mukaisesti huumausainerikolliset, väkivaltarikolliset ym. tuomitut ovat tuomionsa ”ansainneet”.

-Millaisen viestin kategorinen tuomioiden alentaminen antaa rikollisille ja rikosten uhreille, tiedotteessa kysytään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt