Kotimaa

Katainen päätti omin päin - SDP otti aikalisän

Julkaistu: , Päivitetty:

SDP ei ota vielä mitään kantaa hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok) ehdotukseen hallituspohjaksi.
Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan Katainen ei sopinut hallituspohjaratkaisusta SDP:n kanssa. Urpilainen huomautti SDP:n ryhmäkokouksen jälkeen, että vaalitulos edellyttää politiikan suunnan muutosta.

Urpilaisen mukaan tilanne edellyttää nyt hallitukseen tarjolla olevien puolueiden kuulemista ja pohdintaa viikonlopun yli.

- Aiomme rauhassa perehtyä kristillisdemokraattien, vihreiden ja RKP:n kannanottoihin ja arvioida heidän politiikkaansa ja sitä, minkälaista politiikkaa ylipäänsä tällä pohjalla on mahdollista tehdä. Meille tärkeää on se, että politiikkaan tulee muutos, koska sitä me olemme vaaleissa edustaneet ja siihen saaneet myös kansalta luottamuksen, Urpilainen selvitti.

Urpilainen pitää tärkeänä, että eri vaihtoehtoja puntaroidaan aidosti, ja puhtaalta pöydältä arvioidaan, mikä on se muutos, jota kansa on näissä vaaleissa edellyttänyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Katainen on tehnyt tunnustelijana oman esityksensä, siitä ei ole meidän kanssamme sovittu ja me lähdemme nyt siitä, että me viikonlopun aikana asiaa mietimme ja maanantaina sitten porukalla päätämme.

Urpilaisen mukaan suuret puolueet ovat aina keskustelleet ja yhdessä sopineet hallituspohjasta, jonka sitten hallitustunnustelija on eduskuntaryhmille kertonut.

Demarijohtaja ei ottanut suoraan kantaa siihen, pitäisikö hallitustunnustelijan sivuuttama vasemmistoliitto ottaa mukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt