Kotimaa

Anneli Auer: Tunnustustarina syntyi sirpaleista

Julkaistu:

Syytetty oli varannut mukaansa harvapiikkisen kamman, jonka avulla hän esitteli, miten uhrin alta löytynyt iso hiustukko syntyi.
Miehensä murhasta syytetty Anneli Auer oli valmistautunut hyvin kuulemiseensa Vaasan hovioikeudessa. Hän esiintyi maanantaina äärimmäisen rauhallisesti kertoessaan miehensä kuolinyöstä joulukuussa 2006.

Auer kuvasi, kuinka ulkopuolinen murhamies hyökkäsi perheen taloon Ulvilassa terassioven ikkunan kautta. Murhaaja rynnisti uniltaan heränneen pariskunnan kimppuun, syytetty kertoi Porin oikeustalossa.

Auerin mies kuoli veitseniskuihin ja päähän kohdistuneihin lyönteihin. Myös Auer haavoittui.

Hyökkääjä pakeni Auerin mukaan nopeasti ikkunan kautta. Teon aikana hereillä ollut lapsi kertoi, että tunkeutuja loikkaisi ulos.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syyttäjien pyynnöstä hovioikeus näki demonstraation, jossa Auerin kuvaaman kokoinen poliisi esitteli, voisiko mies luikahtaa nopeasti ja ääntä tuottamatta surmatalosta. Lasijäämien reunustamasta ikkunasta loikkaaminen näytti hankalalta.

Takkutukan selvitystä


Hovioikeuteen Anneli Auer oli pukeutunut muodollisemmin kuin käräjäoikeuteen. Farkut olivat vaihtuneet vaaleaan neuleeseen ja lyhyeen ruutuhameeseen.

Syytetty oli varannut mukaansa harvapiikkisen kamman, jonka avulla hän esitteli, miten uhrin alta löytynyt iso hiustukko syntyi. Auerin mukaan se oli jäänyt lattialle tavallisesta märkien takkuhiusten selvitystilanteesta.

Sekä syyttäjät että puolustus kertasivat Anneli Auerin tunnustuksia syksyltä 2009.

Hän ei silloin aivan suoraan myöntänyt tekoa. Auerin mukaansa tunnustukset johtuivat loogisesta päättelystä, jota hän oli harjoittanut poliisilta saaduin johdattelevin tiedoin.

Auer kertoi olleensa pidätyksensä aikana ja sen jälkeen tehtyjen kuulustelujen jälkeen henkisesti sekavassa tilassa.

Sirpaleista hän sanoi luoneensa tarinan, johon hän sisällytti pariskunnan riidan, matkalaukun pakkaamista, käsikähmää ja veitsen saamiseen käsiin keittiön laatikosta.

Oikeus näki myös useita videotaltiointeja, etenkin 2009 tehdyistä kuulusteluista.

Jo käräjäoikeudessa nähdyssä videossa Anneli Auer kertoo esikoiselleen, että alkaa poliisin selvitysten takia uskoa siihen, ettei talossa ollut murhayönä muita kuin heidän oma perhe.

Käräjäoikeus tuomitsi Auerin murhasta elinkautiseen. Hovioikeus on käsitellyt syytteitä viime viikosta lähtien.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt