Tappouhkaus eduskunnan nuorimmalle kansanedustajalle

Julkaistu:

Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Olli Immonen, 25, sai karmivan uhkauksen sähköpostitse torstain vastaisena yönä. 
Eduskunnan nuorimman kansanedustajan, perussuomalaisten Olli Immosen sähköpostiin lähetettiin torstain vastaisena yönä seuraavanlainen viesti:

"Terve vitun kusiaivokääpio. Kehotan sua tappamaan Jussi Halla-Ahon kuun loppuun mennessä tai revin sulta ja sun kaikilta sisaruksilta pään irti."

Viestin julkaisi Immosen puoluetoveri, kansanedustaja Jussi Halla-Aho blogissaan torstaina. Immonen kommentoi tapausta Iltalehdelle, joka uutisoi tapauksesta ensimmäisenä.

- Olen ottanut sellaisen periaatteen, että kaikki uhkaukset tulee ottaa vakavasti, Immonen sanoi lehdelle.

Immonen kertoo ymmärtävänsä, että hänen ajamansa asiat ja erityisesti maahanmuuttokriittisyys herättävät ihmisissä vahvoja tunteita puolin ja toisin. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun miehen henkeä uhataan suoraan.

Halla-aho ruoti tekstissään myös puolueeseen kohdistuneita vihamielisiä tekstejä muun muassa internetin yhteisöpalvelu Facebookissa. Immosen mukaan media on lietsonut vihaa perussuomalaisia kohtaan.

-  Medialla on oma osansa. Se uutisointi, jota perussuomalaisista on tehty, on ollut hyvin negatiivista, sensaatiohakuista ja ei-positiivista. Mediakin on lietsonut tätä, Immonen sanoi Iltalehdelle.

Immonen on ilmoittanut uhkauksesta poliisille, joka selvittää parhaillaan viestin alkuperää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt