Pyöräilijälle 740 euron sakot

Julkaistu:

Helsinkiläinen 33-vuotias pyöräilijä on saanut 740 euron sakot jalankulkijaan törmäämisestä.
Pyöräilijä tuomittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Pyöräilijä joutuu korvaamaan naiselle kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 2700 euroa.

Naiselle aiheutui törmäyksestä kyynärpään murtuma, ruhjeita päähän ja kyynärvarteen sekä lievä aivotärähdys.

Törmäys tapahtui viime vuoden toukokuussa Eteläesplanadin suuntaisella pyörätiellä Kasarminkadun risteyksen kohdassa. Törmäyksen johdosta sekä nainen että pyöräilijä kaatuivat maahan.

Naisen mukaan hänen oli tarkoitus ylittää suojatie. Hän kertoi katsoneensa sivuilleen ennen astumista pyörätien päälle. Nainen luuli ensin auton törmänneen häneen, koska törmäys oli ollut niin kova.

Naisen mukaan mies oli pyydellyt anteeksi ja sanonut: "voi anteeksi, voi anteeksi, en nähnyt teitä".

Pyöräilijä kiisti oikeudessa syyllistyneensä asiassa rikokseen. Pyöräilijän mukaan nainen oli ensin pysähtynyt ja sitten yllättäen kääntynyt suoraan hänen eteensä. Vaikka pyöräilijä oli ehtinyt jarruttaa, törmäys oli väistämätön.

Oikeus piti jalankulkijan kertomusta luotettavampana. Suojatiemerkinnät olivat törmäyspaikalla varsin huonosti näkyvissä. Oikeus katsoi törmäyksen tapahtuneen suojatiellä.

Oikeus sovitteli vahingonkorvausten määrää neljäsosalla, koska katsoi, ettei nainen ollut ennen suojatielle astumistaan täysin varmistunut siitä, ettei oikealta tulisi pyöräilijöitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt