Halla-aho: Tästä salkusta päästävä eroon

Julkaistu:

Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Jussi Halla-aho haluaisi lakkauttaa Suomesta ministerinpostin, joka hänen mielestään on luotu Rkp:tä varten.

Halla-aho sanoo Nelosen uutisten haastattelussa, ettei hän ollut itse aktiivisesti hakenut hallintovaliokunnan puheenjohtajuutta. Halla-aho tulee heiluttamaan nuijaa nyt maahanmuuttoasioiden käsittelyssä.

– Paikka on siinä mielessä tietysti oikea, että 15 000 ihmistä äänesti minua ja suurin osa niistä maahanmuuttokysymysten vuoksi, jotka kuuluvat tämän kyseisen valiokunnan toimialaan.

Halla-ahon mielestä maahanmuuttoasiat pitäisi palauttaa suoraan sisäministerin alaisuuteen.

-  Uskoisin, että tämä maahanmuuttoministerin salkku perustettiin vuoden 2007 vaalien jälkeen, lähinnä jotta Rkp:lle saataisiin tällainen jakojäännös ministerinposti. Sinänsä se on täysin tarpeeton ja pidän toivottavana että siihen tehtävään ei erikseen valita ketään.

Halla-aho ei halunnut ottaa kantaa, pyrkiikö hän vielä ministeriksi. Hän myönsi, että kiinnostusta sisäministerin salkkuun olisi.

Hän korosti, että ensimmäisen kauden kansanedustajana hänen aikansa menisi suurelta osin teknillisluonteiseen asioiden opetteluun eikä hän ehtisi ajaa niitä asioita, joiden takia hänet on eduskuntaan valittu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt