Kotimaa

Tarja Turusen mies vaatii Nightwish-kirjan kirjailijalta 50 000 euroa

Julkaistu:

Entisen Nightwish-laulajan Tarja Turusen aviomies ja manageri Marcelo Cabuli vaatii peräti 50 000 euron kärsimyskorvausta yhtyeen historiikin kirjoittajalta ja kustantajalta.
Hän väittää vuonna 2006 ilmestyneen Nightwish-kirjan loukanneen törkeästi hänen kunniaansa. Cabulin lisäksi kolme hänen brasilialaista liikekumppaniaan vaativat 15 000 euroa kukin.

Helsingin käräjäoikeus aloitti kunnianloukkausjutun käsittelyn tänään torstaina valmisteluistunnolla. Cabuli luopui valmistelussa osasta vaatimuksiaan, kuten siitä, että kirjailija ja kustantaja pitäisi tuomita kovennettuun rangaistukseen, "koska Cabuli on Argentiinan kansalainen".

Tarja Turunen sai potkut Nightwishista vuosi ennen kirjan ilmestymistä. Cabulia on pidetty osasyynä Turusen ja muun yhtyeen välien tulehtumiseen, eikä kirja kuvaa häntä ylistävästi.

Kehutun kirjan kirjoittaja Mape Ollila, kustantaja Like Kustannus ja kustannusyhtiön entinen toimitusjohtaja Päivi Isosaari kiistävät syytteen. Heillä on ollut täysi syy pitää kirjassa esitettyä totena, ja he kutsuvat useita Ollilan lähteinään käyttämiä musiikkialan vaikuttajia oikeuteen todistajiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt