Kotimaa

Tampereen tuhotyöstä tuomio tänään: Saako päätekijä 13 vuotta?

Julkaistu:

Tampereen tuhoisan kerrostalopalon tuomiot julistetaan tänään keskiviikkona.
Syytettynä on neljä ulkomaalaistaustaista miestä sekä yksi suomalaismies.

Neljää miestä syytetään muun muassa kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta ja vakuutuspetoksesta. Suomalaista syytetään törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Päätekijälle syyttäjä vaatii 13 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjän mielestä tuomiota voisi lyhentää 2-3 vuodella, koska mies on auliisti osallistunut rikoksen selvittämiseen.

Palo sytytettiin pizzeria Julietissa. Polttohankkeen pääarkkitehti on pizzerian omistajan 29-vuotias isoveli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikan virallinen omistaja, päätekijän 22-vuotias pikkuveli, kiistää rikoksen. Osa syytetyistä kertoi, että hänkin oli mukana, kun tuhotyötä suunniteltiin. Mies otti ravintolalle muhkeat vakuutukset vähän ennen paloa.

Toteuttajaportaaseen kuului kaksi miestä. 26-vuotias myöntää, 19-vuotias kiistää teon.

Tosin kiistäjäkin näkyy valvontakameroiden nauhoilla. Miehellä on vamma jalassa. Sen takia hän kävelee erikoisella tavalla. Samalla tavalla kävelevä mies pakeni palopaikalta.

Pizzerian omistajaveljesten 26-vuotias sukulainen myönsi olleensa sytyttämässä paloa. Hän oli kiitollisuuden velassa päätekijälle, joka rahoitti miehen ja hänen sukulaistensa tulon Irakista Suomeen.

19-vuotiaalla oli ongelmia oleskeluluvan kanssa. Päätekijä lupasi auttaa miestä "neitosen" löytämisessä, jos mies tuikkaa ravintolan tuleen. Naimisiin pääsy olisi helpottanut oleskeluluvan saamista.

Kolme nuorta kuoli, ja palo aiheutti arvioilta 6 miljoonan euron taloudelliset vahingot.

- Korvaukset ovat teoreettisia. Vastaajat eivät pysty koskaan maksamaan niitä, sanoo päätekijän avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus.

- Eniten jännittää tuomion pituus, Gummerus sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt