Arkkipiispa arvostelee kristillistä Älä alistu! -kampanjaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Arkkipiispa Kari Mäkinen arvostelee kristillisen nuortenmedian Nuotan uutta nettikampanjaa, kertoo kirkon tiedotuskeskus.

Kristillisen nuortenmedian Nuotan uuden Älä alistu! -kampanjan mukaan homo- ja biseksuaalisuudesta voi parantua kristinuskon avulla.

Internetissä ja hengellisellä TV7-kanavalla näkyvä kampanja esittelee Youtube-videollaan anonyymin nuoren naisen "esimerkkinä tytöstä, joka ei alistunut".

Kampanjan mukaan homo- ja biseksuaalisuuteen nuoria alistavat esimerkiksi ryhmäpaine, valtamedia ja yhteiskunta.

Videolla 20-vuotias "Anni" kertoo olleensa biseksuaali ala-asteelta lähtien ja seurustelleensa lukiossa tytön kanssa. Sittemmin hän löysi kristinuskon ja päätti sen jälkeen olla hetero.

- Oikeasti mun sydän kaipaa sitä, että mä tunnen olevani ihana nainen.

Lesbosuhteessa mä en pysty tuntemaan sitä niin täysillä, "Anni" analysoi.

- Jos joku murhaaja pystyy tekemään parannuksen, miksei joku homokin.

Nuotan päätoimittajan Mika Falkin mukaan kampanjan tarkoituksena on antaa ääni niille nuorille, jotka kokevat Jumalan muuttaneen heidän seksuaalisuuttaan.

Hänen mukaansa kyseessä ei ole eheytymis- vaan tiedotuskampanja.

Kampanjajärjestöt pitävät rippileirejä


Suomen evankelisluterilainen kirkko korosti tiistaina arkkipiispa Kari Mäkisen johdolla, että Älä alistu! ei ole kirkon kampanja.

Tästä huolimatta siinä on mukana useita järjestöjä, joita tuetaan muun muassa kirkollisverovaroin.

Kampanjan toteuttavat Nuotan kanssa yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen Nuorisotyö, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen Nuorten maailma, Opiskelija- ja Koululaislähetys, Suomen Raamattuopiston Nuorisotyö, Suomen Luther-säätiö ja Patmos Lähetyssäätiö.

Näistä sekä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys että Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ovat kirkon kansainvälisen työn järjestöjä.

Kirkkohallituksen kasvatus- ja nuorisotyön johtaja Marja-Leena Toivanen sanoo, että kirkollisverovaroja voi päätyä myös Opiskelija- ja Koululaislähetykselle sekä Suomen Raamattuopistolle, vaikka vakituista rahoitusyhteyttä kirkolla ei niihin ole.

Järjestöjä voidaan tukea myös esimerkiksi seurakuntien kolehdeista.

- Kyseessä ovat itsenäiset järjestöt, jotka kuitenkin toimivat monin paikoin yhteistyössä seurakuntien kanssa. Joskus yritämme kuulostella, mitä niiden toiminnassa on menossa.

Järjestöjen tarjoamaan ohjelmaan kuuluvat muun muassa rippikoulut ja erilaiset leirit.

Ota kantaa

Onko Älä alistu -kampanja sovelias?

Kyllä 66% Ei 34%
Ääniä yhteensä 17306

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt