Johanna Tukiainen yritti paeta poliisia – valvontakamerakuvat rimpuilusta julki

Julkaistu: , Päivitetty:

Valvontakamera kuvasi tilanteen, jossa Johanna Tukiainen yritti paeta poliiseilta Varkauden poliisiaseman pihalla.
Kohublondi Johanna Tukiainen oli otettu kiinni epäillyn rattijuopumuksen takia.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi hänet kuukausi sitten 80 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 720 euron sakkoihin törkeästä rattijuopumuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja väärän henkilötiedon antamisesta.

Valvontakameran kuvat ovat tulleet julki oikeudenkäynnin myötä. Itse välikohtaus tapahtui viime lokakuussa.

Tukiainen oli ollut viihteellä Varkauden keskustassa Next Step -ravintolassa siskonsa Julia Tukiaisen ja 29-vuotiaan työttömän miesmyyjän kanssa.

Sivulliset huomasivat, kun seurue tuli aamuyöllä ravintolasta parkissa olleeseen Fiat Punto -henkilöautoon ja Johanna Tukiainen ryhtyi kuskiksi.

- Tunnistin naiset tv:n ja lehtijuttujen perusteella, silminnäkijä kertoi poliisikuulustelussa.

He soittivat hätäkeskukseen ja ryhtyivät seuraamaan autoa, koska arvioivat kuljettajan humalaiseksi.

Tukiainen ajoi Fiatin ensin ravintola Zoneen, jossa seurue viihtyi noin tunnin. Sen jälkeen kolmikko tuli takaisin autoon ja lähti kohti mökkiä, jonne oli matkaa noin 15 kilometriä.

Kun poliisi tuli mökille, mies nukkui Fiatin takapenkillä ja Tukiainen oli pihalla puolilleen juotu viinilasi kädessään.

Tukiainen harasi voimakkaasti vastaan jo mökillä, kun poliisi otti hänet kiinni. Sama toistui matkan jälkeen poliisiaseman pihalla. Hän potki konstaapeleja, riuhtoi itseään irti ja heittäytyi maahan selälleen niin, että poliisi joutui kantamaan hänet putkaan.

Lisäksi Tukiainen väitti nimekseen "Mia Nieminen".

- Myös lääkärissä annoin edelleen väärän nimen, koska paikalla olivat samat poliisit. Samat poliisit laittoivat minut putkaan ja käyttäytyivät vielä siinäkin asiattomasti, Tukiainen perusteli myöhemmin kuulustelussa.

Verikoe paljasti Tukiaisen promilleluvuksi 1,99 promillea.

Kaiken päälle kävi ilmi, että Fiatkin oli katsastamaton eikä siitä oltu maksettu veroja. Työtön myyjä selitti, että se oli ollut hänellä kaverilta lainassa kesän ajan.

Valvontakameran kuvat julkaisi ensimmäisenä rikoslehti Alibi tuoreimmassa numerossaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt