Juhan af Grann: Olen ennustanut kaikki mullistukset, joita nyt näemme - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Juhan af Grann: Olen ennustanut kaikki mullistukset, joita nyt näemme

Avaruusolentoja käsittelevistä tv-dokumenteistaan ja -sarjoistaan tunnetun Juhan af Grannin vauhti ei ole hiljentynyt, vaikka miestä ei valtakunnan julkisuudessa viime vuosina juuri ole nähty.

25.2.2011 6:00

Tammikuussa lahtelaisessa elokuvateatterissa esiteltiin hänen töitään Trilogiaksi kutsutussa kokonaisuudessa.

- Se oli ensimmäistä kertaa Suomessa elokuvateattereissa, kertoo af Grann IS:lle.

"Jouduin median kiroukseen"

Tammikuussa hän totesi Etelä-Suomen Sanomissa, että kokee tulleensa leimatuksi henkilönä, "vaikka hänen pyrkimyksensä elokuvaohjaajana ovat dokumentaristiset".

- Minähän jouduin kirkonkiroukseen ja median kiroukseen, vaikka halusin vain tehdä ilmiöistä sarjan. Buumi kasvoi, enkä suinkaan ollut ensimmäinen, joka keksi nämä asiat. Tämä ei tahtonut mennä mediassa läpi, af Grann harmitteli lehdessä.

- Lahden viikonlopusta on tullut paljon positiivista palautetta. Siitä on kulunut vasta vajaa kuukausi, ja jatkoa on jo odotettavissa, af Grann sanoo nyt IS:lle.

Hän reissaa myös jonkin verran ulkomailla.

- Minua on pyydetty muun muassa Ruotsiin, Sveitsiin ja Venäjälle vierailulle.

Af Grann on ohjannut ja tuottanut mm. tv-sarjat Ufot ja paranormaalit ilmiöt ja Uusi ilmestyskirja - ihmiskunnan viimeinen exodus.

Moni muistaa hänen eri yhteyksissä esittämänsä väittämän, jonka mukaan avaruusolennot käyvät maapallolla säännöllisesti ja kontrolloivat ihmisten elämää aina maailmanpolitiikan tasolle asti.

"Tästä tulee todellakin ihmiskunnan viimeinen exodus, jos..."

Viime aikojen luonnonmullistukset ja vallankumoukset eivät tule af Grannille yllätyksenä.

- Nämä asiat, joita maailmassa tällä hetkellä tapahtuu, niin minähän olen jo kirjoittanut niistä yli kymmenen vuotta sitten. Rahoituskriisi, maanjäristykset, Lähi-idän tapahtumat…ne on kaikki ennustettu Uudessa Ilmestyskirjassani, af Grann sanoo painokkaasti.   - Tästä tulee tosiaankin ihmiskunnan viimeinen exodus (joukkopako, viittaa Raamatun israelilaisiin ja toiseen Mooseksen kirjaan), jos kaikki pamahtaa käsiin, hän pohtii.

Juhan af Grann on varsin tietoinen siitä, että hänen puheitaan ei yleensä oteta vakavasti.

- Minähän jouduin eräänlaiseksi kusitolpaksi silloin (90-luvulla) koko tällä sarjallani, että se on pelkkää huuhaata. Mutta ikävä kyllä joka päivä kun herää, huomaa, että tekemäni asiat ovat hyvin aktuelleja.

Kunniajäsenenä jediakatemiassa

IS kertoi torstaina Suomessa toimivasta jediakatemia-nimisestä yhteisöstä, jonka johtaja kertoi Juhan af Grannin olevan yksi arvostetuimmista jäsenistä.

Af Grann vahvistaa, että hänet kutsuttiin 2000-luvun alussa jediakatemian kunniajäseneksi.

Hän suostui, mutta ei viime vuosina ole ollut aktiivisesti asian kanssa tekemisissä.

- Muistelen, että muutama nuori kaveri kävi pyytämässä minua kunniajäseneksi tällaiseen jediakatemiaan. Ajattelin, ettei siinä mitään pahaa ole. Jedijärjestöjähän on maailma täynnä.

- Suostuin ja sain sieltä jonkinnäköisen (valo-)miekankin. Olin siinä käsityksessä, että kyse oli enemmänkin Star Warsiin liittyvästä faniklubista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?