Tällainen on Suomen mystinen jediakatemia - veljeskunnassa yli sata jäsentä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tällainen on Suomen mystinen jediakatemia - veljeskunnassa yli sata jäsentä

Suomessa on jo pitkään toiminut jediakatemia-niminen yhteisö, jonka yksi jäsen on Juhan af Grann. Lue yhteisön johtajan haastattelu!

24.2.2011 15:38

Harva tietää, että Suomessa toimii jediakatemia-niminen yhteisö, jonka toiminta on sen itsensä mukaan valtakunnallista.

Jedit ovat Tähtien sota -saagan kuvitteellisia hahmoja, joista tunnetuin on jedimestari Yoda.

Jediakatemian taustatahot ovat kuitenkin täysin tosissaan ideologiansa kanssa, vaikka taustavaikuttimena onkin fiktio.

IS tavoitti yhteisön edustajan sähköpostitse. Hän haluaa esiintyä haastattelussa ainoastaan jedinimellään Kars Skywalker.

Hän esittelee itsensä jedimestariksi ja valtakunnallisen jediakatemian ylimmäksi kouluttajaksi ja johtavaksi jedineuvoston jäseneksi.

Nettisivujenne mukaan jediakatemia on perustettu vuonna 2001. Onko se yhä toiminnassa, Kars Skywalker?

- Kyllä jediakatemia on toiminnassa. Jedikokelaiden kouluttaminen on yksi tärkeimpiä tehtäviämme. Toimimme myös kokoontumalla pari kertaa vuodessa jedineuvoston kokouksissa, tai useammin, jos jediritari pyytää jedineuvoston kokousta. Jedineuvostoon kuuluu kuusi jäsentä: Kars Skywalker, Kaius Moonhide Walker, Lass Bett Skywalker , Cerasi Skywalker, Jangrim Sabre ja Juhan af Grann.

- Toimimme myös vapaaehtoisina vartijoina ja järjestysmiehinä oikeuden, kunnian ja rauhan puolesta. Osa  toimii ennustajina, reikiparantajina, astrologeina ym. kosmisen osa-alueiden tahoina. Veljeskunnassa on yli sata  jäsentä.

- Kaikki eivät ole jedejä. Moni on ihan Star Wars -fani, ja joukossa on mm. 16 jedikokelasta. Jediritareiden määrän haluan jättää mystisyyden peittoon, mutta sen voin sanoa, että niitä on paljon. Ja kun  mukaan luetaan epäviralliset jeditarit, määrä on yli tuhat.

Miten määrittelisitte toimintanne tarkoituksen? - Toimia valtakunnallisena jediakatemiana/ veljeskuntana, joka yhdistää Star Wars -fanit ja jedit ym. kosmiset tahot yhteen, toimia vapaaehtoisina vartijoina ja järjestysmiehenä. Mm. silloin, kun toimimme järjestysmiehenä, meillä on jediritari-logo puserossa tai liivissä.

- Tarkoitus on myös opettaa jedikokelaille hengelliset mystiset taidot ja kouluttaa jedikokelas-jakson läpäisseet  jedi padawaneina jediritariksi /jedisoturiksi.

Internetin keskustelupalstoilla ihmetellään, oletteko tämän asian kanssa tosissanne vai ette. Mitä tähän vastaisitte? - Olemme todella tosissamme. Jediritari tarkoittaa suomennettuna hengellistä mestaria, eli hän on käynyt läpi alkukristillisen/buddhalaisen tai muiden uskontojen hengellisen mestarikoulutuksen.

- Jedisoturi on taas henkilö, joka on myös itämaisen itsepuolustustaidon sekä jedimiekkailutaidon taitaja. Star Warsissa esitetyt asiat, mm. Obi Wanin ja Yodan taholta ovat suoraan alkukristillistä, buddhalaista ja stoalaista mestarin oppia ja viisautta.

- On valitettavaa, että nykykristinopissa ei ole enää paljonkaan jäljellä siitä, mitä Jeesus opetti, vaan on tuollainen tynkä Raamattu-  ja lunastusoppi, joka opettaa että mitään ei tarvitse tehdä – että hengellinen kasvu suureksi on turhaa. Koko se mestarinoppi on tuhottu nyky-Raamatusta.

- Jeesus sai mystiset oppinsa Qumranin munkeilta ennen kuin rupesi muita opettamaan. Siellä hän mm. oppi levitoinnin taidon. Hän oli ennustaja, parantaja, selvänäkijä ja meedio.

- Juhan af Grannin sanoin : Kyllä minä uskon herraan Jeesukseen, mutta valitettavasti hänen oppinsa on liki tuhottu. Uskon siihen oppiin, joka on Qumranin kääröissä.

Mikä on Juhan af Grannin rooli yhteisössänne? - Juhan af Grann on jedineuvoston hyvin arvostettu jäsen. Hänellä on paljon kosmista viisautta, ja ennen kaikkea hän on tähtien lähettiläs, "galactic connection president".

Linkki yhteisön kotisivuille löytyy tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?