Länsiväylä: Vanki voi ansaita jopa enemmän kuin vartija

Julkaistu:

Jos tuomiotaan istuva vanki haluaa tehdä töitä, hän voi tehdä jopa isompaa tiliä kuin työuraansa aloitteleva vanginvartija, kirjoittaa Länsiväylä-lehti.
Vartijat eivät ole asiasta mielissään.

- Tottakai sapettaa. Eihän sen niin pitäisi mennä. Eikä tämä koske pelkästään vartijoita, vaan suomalaisia ihmisiä - rehellisiä ihmisiä - ylipäätään. Ikänsä töitä tehneet suomalaiset vanhukset yrittävät tulla toimeen pienillä eläkkeillään, ja rikolliset tienaavat enemmän, jyrähtää Keravan vankilan luottamusmies ja Vankilavirkailijain liiton hallituksen jäsen Risto Nieminen Länsiväylä-lehden haastattelussa.

Ristiriitaista on myös se, että vankilassa töitä saa, jos niitä haluaa tehdä - mutta vapaudessa töitä ei välttämättä löydy mistään.

- Keravalla vangit tekevät lumi-, metsä- ja peltotöitä sekä työskentelevät puutarhassa tai laitoshuollossa. Myös Metsähallitus käyttää vankityövoimaa.

- Palkat pyörivät tuhannen ja kahden tuhannen euron välissä, mutta eräs yhä täällä oleva venäläinen kaveri kuittasi hiljattain ylitöitä tekemällä runsaat 2 300 euroa. Vaikka palkasta maksetaan pientä veroa sekä asumis- ja ruokakorvausta, on käteen jäävä osuus yhä varsin mukava, Nieminen sanoo Länsiväylässä.

Lehden mukaan monet ulkomaalaiset pitävät suomalaisia vankilaoloja ihanteellisina omiin kotimaihinsa verrattuna.

- Jotkut vangit ovat sanoneet suoraan, että suomalainen vankila on kuin viiden tähden hotelli omassa maassa, Nieminen sanoo lehdessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt