Kotimaa

Hakija järkyttyi - passissa oli väärä kuva

Julkaistu:

Uutta passiaan hakemassa ollut nainen tyrmistyi, kun virkailija kieltäytyi luovuttamasta asiakirjaa.

Passissa oli väärän naisen kuva.

– Kuvan nainen oli minua 20 vuotta vanhempi, nainen kertoo. 

– Sain hirveät kilarit. Huusin kuin pieni elukka.

Tapaus sattui Nummelan palvelupisteessä Karkkilassa viime huhtikuussa.

Nainen oli lähdössä työ- ja huvimatkalle Yhdysvaltoihin. Mannertenvälinen reissu jäi väliin, kun passiselkkaus vei pitkiä lentoja pelkäävän naisen voimat, ja hän tyytyi Berliinin-matkaan.

Uusi passi järjestyi kahdessa päivässä. Poliisi vakuutti naiselle, ettei hänen kuvallaan varustettua passia luovuteta eteenpäin.

– Ei niihin lupauksiin voi enää luottaa.

Nainen vaati selitystä, ja poliisi lähetti hänelle kirjallisen vastauksen. Poliisi myönsi, että hakemuksen käsittelyssä tapahtui inhimillinen virhe ja pahoitteli tapausta.

Kun poliisi ottaa passihakemuksen vastaan, hän tarkistaa, että valokuvista tunnistaa hakijan. Koska kuvan skannaaminen kestää toisinaan useita minuutteja, valokuva liitetään hakijan tietoihin usein vasta tämän poistuttua.

Hakija tunnistetaan uudelleen, kun hän tulee hakemaan passiaan. Poliisin naiselle antaman vastauksen mukaan tärkeintä oli, että virhe huomattiin, kun nainen oli hakemassa passia.

Passin myöntäneellä Vihdin poliisiasemalla ei ollut paikalla tapausta tuntevaa henkilöä, kun IS pyysi kommenttia tiistaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt