Perussuomalaisten ja Metalliliiton ilmastomallit samanlaisia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Timo Soinin kopiointikäry: Katso 5 yhtäläisyyttä!

Katso, millaisia yhtäläisyyksiä löytyy perussuomalaisten ilmastomallista ja Metalliliiton vuoden takaisesta lausunnosta.

Timo Soini esitteli perussuomalaisten ilmastopoliittista vaihtoehtoa 28. tammikuuta.

4.2.2011 10:07

Yle Uutiset kertoi perjantaiaamuna, että Timo Soinin viikko sitten esittelemässä perussuomalaisten ilmastomallissa ja Metalliliiton kannanotossa on hyvin paljon yhtäläisyyksiä. Soini kertoi, että hän on puolentoista vuoden ajan tehnyt ilmastomallia. Tänään Soini kuitenkin sanoi, että mallia on valmistellut myös Metalliliitossa aiemmin työskennellyt Matti Putkonen.

Lue tästä, mitä yhtäläisyyksiä perussuomalaisten ja Metalliliiton kannoilla on:

1.

Soinin malli: "Nykyinen ilmasto- ja energiapolitiikka perustuu YK:n ilmastopaneelin IPCC:n esittämin tutkimusväitteisiin. Edelleen näihin kiistanalaisiin tutkimustuloksiin vedoten jatketaan väärää politiikkaa, siitä huolimatta, että on paljastunut IPCC:n tietoisesti manipuloineen monia tutkimustuloksiaan."

Metalliliitto: "Valtioneuvoston ilmasto ja energiapolitiikka pohjautuu hallitusten välisen ilmastopaneelin IPCC:n esittämiin tutkimuksiin ja väitteisiin. Nyt on paljastunut, että IPCC on tietoisesti manipuloinut monia tutkimustuloksiaan."

2.

Soinin malli: "Suomi ilmoittaa EU:lle ja YK:lle ottavansa yksipuolisen aikalisän ilmastopolitiikassa. Aikalisällä neuvotellaan EU:n ja YK:n kanssa siitä, että päästötavoitteiden laskentapohjaksi otetaan ominaispäästöjärjestelmä ja luovutaan niin kutsutusta prosenttimääräisestä tavoitteista."

Metalliliitto: "Suomi esittää EU:lle ja YK:lle, että päästötavoitteiden laskentapohjaksi otetaan ominaispäästöjärjestelmä ja luovutaan nykyisestä niin sanotusta prosenttimääräisestä tavoitteista."

3.

Soinin malli: "Suomi tekee aloitteen EU:lle ja YK:lle Kioto 3 -neuvottelujen aloittamisesta kaikkia sitovasta ominaispäästöjärjestelmään siirtymisestä." Metalliliitto: "Suomi esittää, että EU tekee aloitteen Kioto 3 -järjestelmän luomisesta, joka pohjautuu ominaispäästöjärjestelmään."

4.

Soinin malli: "Edistetään päästöttömän raide- ja vesiliikenteen toimintaedellytyksiä, aloittamalla valmistelut Järvi-Suomen kanavoimiseksi uudella meriyhteydellä yhdessä VR:n kanssa, jolloin vesi- ja raideliikenne voisivat palvella parhaiten toisiaan. Tuetaan tuote- ja teknologiapanoksin vesi- ja raideliikennekaluston toteuttamista uusin innovaatioin suomalaisissa konepajoissa ja telakoilla."

Metalliliitto: "Edistetään päästöttömään raide- ja vesiliikenteen toimintaedellytyksiä, aloittamalla valmistelut Järvi-Suomen kanavoimiseksi yhdessä VR:n kanssa, jolloin vesi- ja raideliikenne voisivat palvella parhaiten toisiaan. Tuetaan tuote- ja teknologiapanoksia vesi- ja raideliikennekaluston uudenlaisen innovaation toteuttamiseen suomalaisissa konepajoissa ja telakoilla."

5.

Soini: "Uusiutuvien energiamuotojen tuotannon tulevaisuus turvataan kertaluonteisella investointituella ja nostamalla tuote- ja teknologiapanoksia. Perutaan edellisen hallituksen syöttötariffipäätökset sekä torjutaan Windfall- ja uraaniverot. Näin varmistamme oikeudenmukaisen sähköenergian hinnoittelun."

Metalliliitto: "Uusiutuvien energiamuotojen, tuuli, aurinko, maa ja bioenergian tuotannon tulevaisuus turvataan kertaluontoisella investointituella sekä nostamalla tuote- ja teknologiapanoksia. Samalla torjutaan syöttötariffijärjestelmien luomiset sekä Windfall -veron toteuttaminen, jotta oikeudenmukainen sähkö-energian hinnoittelu turvattaisiin."

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?