"Huumorin asiantuntija" jyrähti: Tämä ei kolahda!

Julkaistu:

STT:n "huumorin asiantuntijaksi" tituleeraama tasa-arvoministeri Stefan Wallin lyttää pääministeri Mari Kiviniemestä lauotut kommentit.
Wallin (r.) pitää Keskon pääjohtajan Matti Halmesmäen puheita "kokovartaloministeristä" epäonnistuneina.

Wallin sanoo, että senkaltainen huumori ei enää kolahda, jos se sitten oli huumoriksi tarkoitettu. Wallinin mukaan ajat ovat muuttuneet, ja se on hyvä asia.

Wallinia voidaan STT:n mielestä pitää huumorin asiantuntijana, sillä hän on toimittanut kirjan Pahkasika-huumorilehden suosikkipaloistaan.

Wallinin mielestä niin politiikkoja kuin liike-elämän johtajiakin pitäisi arvioida heidän kykyjensä eikä ulkoisten ominaisuuksien perusteella.

Kauppalehden mukaan pääjohtaja Matti Halmesmäki oli todennut yhtymänsä tilaisuudessa, että pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) voisi olla "kokovartaloministeri". Kiviniemi oli tilaisuuden pääpuhuja.

Paikalla oli satoja kutsuvieraita ja liuta toimittajia, mutta myrsky alkoi nousta vasta kolme päivää myöhemmin. Kauppalehti kommentoi torstaina ensimmäisenä Halmesmäen puheita, ja siteeraukset alkoivat pian levitä verkossa.

Kokovartaloministeri-kohu kovetti Keskon viestintäosaston kokovartalokipsiin. Halmesmäen status oli koko päivän "varattu", ja ainoan kommentin sai Kauppalehti:

–Ensinnäkin tilaisuus oli kutsuvierastilaisuus. Meidän mielestämme asiat on käännetty nyt ylösalaisin. Ihmettelemme koko juttua. Se on ihan älytöntä, Keskon viestintäjohtaja Paavo Moilanen sanoi ja vetosi siihen, että Halmesmäen puheet on irrotettu asiayhteydestään.

Pääministeri Kiviniemi ei torstaina kommentoinut "kokovartaloministeriyttään".

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt