Törkeästä rattijuopumuksesta syytetty Rauramo: Nukahdin selliin

Helsingin liikuntajohtajalle Anssi Rauramolle on luettu käräjäoikeudessa syytteet törkeästä rattijuopumuksesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

25.1.2011 13:24

Kihlakunnansyyttäjä Lasse Ylevän mukaan Rauramo ajoi yli 1,8 promillen humalassa ja kieltäytyi avaamasta oveaan poliiseille, jotka tulivat selvittämään asiaa.

Rauramo kiistää syytteet. Hän kiistää ajaneensa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Hän sanoo myös, ettei kieltäytynyt avaamasta oveaan poliisille. Asianajaja Kari Hämeen-Anttilan mukaan Rauramo oli nukkumassa eikä kuullut poliisin käskyä..

Syytteen mukaan Rauramo ajoi humalassa kotiinsa kulmakuppilasta Helsingin Etelä-Haagassa viime heinäkuussa. Sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen autoilijasta, jonka ajokunto vaikutti epäilyttävältä.

Poliisi löysi Rauramon kotoaan. Hän vakuutti juoneensa ravintolassa vain kaksi pulloa kolmosolutta.

- Aloin heti juomaan kotona. Join olutta ja konjakkia. En osaa sanoa tarkkaa määrää, mutta paljon, Rauramo selitti esitutkinnassa yli 1,8 promilleksi laskettua humalatilaansa.

Liikuntajohtaja kieltäytyi puhalluskokeesta. Poliisit poistuivat asunnosta toviksi neuvottelemaan päivystävän komisarion kanssa.

Kun he yrittivät takaisin sisälle, Rauramo ei enää avannut ovea.

Konstaapelien mukaan ovi ei auennut, vaikka koira haukkui ovella, he huutelivat postiluukusta ja rynkyttivät ovea.

- Kyllä minä sitten menin avaamaan, kun kuulin poliisin huudon. Asun 140 neliön asunnossa ja olin juonut konjakkia sekä kaljaa. Tajusin, että ovella on joku, kun koira alkoi haukkumaan, Rauramo sanoi esitutkinnassa.

Poliisipartion mukaan ovi aukesi vasta, kun he uhkasivat mennä sisään väkisin.

Rauramo vietiin oikeuslääketieteelliselle laitokselle päihdetutkimuksiin.

- Muistan nukahtaneeni heti selliin, olin niin väsynyt.

"Ajokielto raskainta"

  Rauramo sanoi käräjäoikeudessa, että ajokielto on ollut hänelle "ehkä raskainta koko prosessissa". Poliisi määräsi hänelle heti heinäkuussa väliaikaisen ajokiellon.

Rauramo anoi kiellon kumoamista neljän kuukauden jälkeen, mutta siihen ei suostuttu. Hänellä ei ole ajo-oikeutta vieläkään.

- Se on vaikuttanut työtehtäviini merkittävästi. Tarvitsen autoa viikoittain, Rauramo sanoi.

Hän sanoi, että Helsingin kaupungilla on noin 500 liikuntapaikkaa, joissa kaikissa hän pyrkii käymään säännöllisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?