Venäläisten tonttikaupat siunannut Satu Hassi: Ei mitään muistikuvaa allekirjoituksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Venäläisten tonttikaupat siunannut Satu Hassi: Ei mitään muistikuvaa allekirjoituksesta

Europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr) allekirjoitti aikanaan ympäristöministerinä lakiehdotuksen, jolla poistettiin kaikkien ulkomaalaisten kiinteistönostorajoitukset.

Satu Hassi allekirjoitti lakiehdotuksen, jonka myötä ulkomaalaisten kiinteistökaupat Suomessa sallittiin.

13.1.2011 6:47

Eduskunnan hyväksymän lain vahvisti allekirjoituksellaan presidentti Martti Ahtisaari joulukuussa 1999.

- Minulla ei ole asiasta minkäänlaista muistikuvaa, Hassi tunnustaa nyt ja sanoo olleensa tuolloin kiireinen Suomen EU-puheenjohtajuustehtävissä.

Hassin mukaan Suomi voisi halutessaan nyt muuttaa lakia.

- Jos Venäjä lisää rajoituksia, Suomikin voisi niitä harkita, ja ottaa asian puheeksi muiden EU-maiden kanssa. Laillisia esteitä tälle ei ymmärtääkseni ole.

Tonttikaupat nousivat uudelleen keskustelun kohteeksi, kun Venäjä julkaisi tiistaina listan alueista, joilta tonttien myyminen ulkomaalaisille on kielletty. Niiden joukossa on paljon alueita itärajan tuntumassa.

Ylen uutiset kertoi keskiviikkoiltana, että Suomi pyytää Venäjältä selvitystä myyntikiellosta.

-  Pidämme tätä vastavuoroisuusperiaatetta esillä niin kauan kuin se on realistista ja mahdollista. Keskustelemme Venäjän viranomaisten kanssa, miten se saataisiin toteutumaan. Jos täältä voi ostaa, niin totta kai pitää myös rajan toiselta puolelta voida ostaa, ulkoministeri Alexander Stubb (kok) sanoi Ylelle.

Stubb arvioi, että rajoituksissa on kyse Venäjän sisäpolitiikasta. Hän ei näe Suomen ja Venäjän rajaa strategisena kysymyksenä.

Ulkoministeriö selvittää Ylen mukaan myös sitä, mitä jo tehdyille kaupoille tapahtuu. Karjalan liitto on arvioinut, että kauppoja olisi tehty joitain kymmeniä.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?