81-vuotias mies kuoli lumen alle

Julkaistu: , Päivitetty:

81-vuotias mies kuoli putoavan lumen tai jään alle Helsingissä maanantaina puolenpäivän jälkeen. Onnettomuus sattui Hakaniemessä.
Mies käveli Hakaniemen Merihaan puoleisella kulmalla Viherniemenkatu 1:n kohdalla yhden aikaan iltapäivällä.

- Kerrostalon katolta putosi lunta tai jäätä hänen päälleen, kertoo päivystävä komisario.

Mies kuoli tiettävästi heti. Onnettomuus on ensimmäinen kerta tänä talvena, kun ihminen kuoli putoavan lumen alle Suomessa.

Suojakelit pudottavat lunta nyt kerrostalojen katoilta kaikkialla. Viranomaiset kehottavat ihmisiä varomaan liikkuessaan räystäiden lähellä.

Tapausta tutkitaan aluksi kuolemansyyntutkintana. Vastuukysymystä alettaneen selvittää piakkoin.

Kiinteistöliiton mukaan vastuu katolta putoavan lumen aiheuttamista henkilövahingoista kuuluu kiinteistönomistajalle.

Kiinteistönomistaja voi saada sakkoja, jos rikostutkinnassa voidaan osoittaa, ettei kattoa ja räystäitä ole puhdistettu säntillisesti jäästä ja lumesta, tai jos vaarasta ei ole viestitty esimerkiksi puomein.

Sään lauhtuminen on saanut katoille kertyneen lumen liikkeelle. Räystäillä roikkuu myös jääpuikkoja, jotka usean metrin korkeudesta pudotessaan voivat aiheuttaa vaaraa.


Lumiturmat

Lumiturmissa kuoli useita viime vuonna

  • Uudenvuodenaattona Maaningalla Pohjois-Savossa mies kuoli, kun pressuilla katettu kevyt varastorakennus sortui lumen painosta hänen päälleen. Mies oli onnettomuushetkellä pudottamassa pressukatolta rakennuksen sisäpuolella.
  • Viime maaliskuussa Nastolassa Päijät-Hämeessä löydettiin lumen alle hautautunut kuollut nainen. Poliisin mukaan hän jäi todennäköisesti saunan katolta tulleen lumimassan alle.
  • Maaliskuussa katolta romahtanut lumi vaati myös toisen kuolonuhrin Rovaniemellä.
  • Helmikuussa Asikkalassa Päijät-Hämeessä mies kuoli jäätyään katolta pudonneen lumen alle.
  • Viime talvena lumen pudottajia kuoli ainakin kaksi ja loukkaantui useita eri puolilla maata. Kuolonuhrin vaatineet turmat sattuivat Kouvolassa Kymenlaaksossa ja Leppävirralla Pohjois-Savossa.
  • Myös tänä talvena useita lumenpudottajia on joutunut sairaalaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt