Power Balance -huijaus tunnustettiin - rahat takaisin suomalaisille? - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Huijaus tunnustettiin - rahat takaisin suomalaisille?

Huijaukseksi myönnettyä Power Balance -tasapainoranneketta Suomessa myyvät selvittelevät parhaillaan, pitääko petetyille asiakkaille pulittaa tuotteesta rahat takaisin.

4.1.2011 14:05

Power Balance -yritys on Australiassa myöntänyt, etteivät väitteet rannekkeen väitetyistä tasapaino-ominaisuuksista pidä paikkaansa. Asiasta kertoo mm. Gizmodo-lehti.

Suomessakin on väitetty, että rannekkeessa on hologrammi, jonka kerrotaan parantavan suorituskykyä ja tasapainoa. Valmistajan mukaan hologrammi saa kehon energiatasapainon toimimaan tavallista paremmin ja lisää siksi voimaa ja liikkuvuutta.

Nyt Power Balance tunnusti australialaismedialle, ettei näille väitteille olekaan tieteellistä näyttöä - toisin kuin sitä on mainostettu maailmalla.

Kari Toivonen ranneketta maahan tuovasta Pryme Sportsista kertoo IS:lle, että he odottavat parhaillaan valmistajan kannanottoa siihen, pitäisikö rannekkeesta antaa rahat takaisin, jos ostaja niin haluaa.

Tällä hetkellä ranneketta myydään 30 päivän palautusoikeudella.

- Luulen, että koko jupina on lähtenyt siitä, että Australiassa tuotetta on markkinoitu muulla tavoin, kuin ohjeissa kerrotaan. Eihän niin ole koskaan väitettykään, että rannekkeen teho olisi tieteellisesti todistettu, vaan vaikutukset ovat yksilöllisiä.

Skepsis-yhdistys myönsi vuoden 2010 Huuhaa-palkintonsa Power Balance -rannekkeen maahantuojalle ja myyjille. Toivonen suhtautuu tähän huumorilla.

- Ollaan arvokkaassa seurassa, aiemminhan palkinnon ovat saaneet käsittääkseni ainakin WSOY ja lääkärit.

Suomessa noin 300 jälleenmyyjää ympäri Suomea kauppaa Power Balance -ranneketta. Niiden joukkoon kuuluu urheiluvälinekauppoja ja tavarataloja, kuten Prismoja, Sokoksia, Stockmanneja, Intersport- ja Sportia-liikkeitä.

Myös Sokoksissa ja Prismoissa tuotteella on ollut 30 päivän palautusoikeus, mutta S-ryhmässä selvitetään parhaillaan, miten rannekkeen myynnin käy.

- Jos tuotetta on mainostettu virheellisesti, niin jotain asialle tehdään. Selvitämme parhaillaan yhdessä maahantuojan kanssa, miten meidän pitää nyt toimia, kertoo hankintajohtaja Mikael Sjögren S-ryhmän hankintayhtiöstä Inex Partnersilta.

Sjögren ei osaa sanoa, kuinka paljon ranneketta on myyty, mutta se on ollut markkinoilla ainakin tämän vuoden ajan.

Valmistajan nettisivuillaan ilmoittama teksti on selvää kieltä:

”Jos koet tulleeksi mainontamme harhaanjohtamaksi, pyydämme varauksettomasti anteeksi ja annamme tuotteesta täyden hyvityksen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?