Persuhuuma - Yle pakotettiin poikkeusratkaisuun

Julkaistu:

Perussuomalaishuuma on johtanut poikkeusratkaisuun Yleisradiossa. Puolue voi sittenkin nousta vain suurille puolueille tarkoitettuun vaalitenttiin.

Ylen ylin valvontaelin hallintoneuvosto tyrmäsi joulukuussa Ylen hallituksen esityksen, jonka mukaan yhdessä vaaliohjelmassa esiintyisi vain kolme viime vaalien tuloksen perusteella suurinta puoluetta.

- Perusteena oli nimenomaan se, että perussuomalaiset voi nousta gallupeissa kolmen suurimman joukkoon, hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok) paljastaa Ilta-Sanomille.

- Hallintoneuvosto totesi, että puolueita voi olla ohjelmassa enemmänkin kuin kolme. Yle voi käyttää journalistista harkintaansa gallupien perusteella, mitkä puolueet ohjelmaan pääsevät.
 

Yle-pomo keuli tietämättömyyttään

 

Tätä tietoa vasten onkin ihmeellistä, että Ylen ajankohtaisohjelmien päällikkö Jyrki Richt tyrmäsi eilen IS:lle ykskantaan perussuomalaisten mahdollisuuden nousta suurten puolueiden vaalitenttiin.


- Jos perussuomalaiset ohittaa gallupeissa jonkun kolmesta suuresta, Ylen on syytä arvioida asiaa uudelleen, Sasi sanoo huomauttaen, että näin ole vielä missään gallupissa käynyt.

Richtin keulimiselle perussuomalaisia vastaan löytyy yksinkertainen selitys: Hän sai kuulla vasta Ylen sisältä hallintoneuvoston poikkeuspäätöksestä, kun uutinen alkoi levitä verkossa.

- En ollut tietoinen tästä journalistisen harkinnan mahdollisuudesta, Richt myöntää nyt IS:lle.

 

- Suurimpien puolueiden tenttiin osallistujia ei ole nyt kiveen kirjoitettu. Tilannetta seurataan ja harkintaa tehdään.

Richt ei osaa sanoa, minkä gallupin perusteella suuret puolueet tullaan määrittelemään.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmistyi eilen Richtin sanoista. Hän vertasi kolmen vanhan suuren puolueen Yle-etuilua taksijonossa kiilaamiseen.

 


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt