Outo euron kolikko yllätti Tampereella - katso kuva! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Outo euron kolikko yllätti Tampereella - katso kuva!

Viro ottaa euron käyttöön vuoden 2011 alussa. Tamperelainen kassaneiti yllättyikin, kun miesasiakas tarjosi hänelle virolaista euron kolikkoa jo toissapäivänä Tampereella Lielahden löytötavaratalossa.

16.12.2010 8:48

Tamperelainen Juhani Salminen sai toissapäivänä vaimoltaan Viron euron kolikon.

- Vaimoni on kassalla töissä, ja hänelle miesasiakas antoi kaksi euron kolikkoa, joista toinen oli Viron euron kolikko. Asiakas ei tiennyt, mistä hän oli saanut kolikon.

Salminen hämmästyi, kuinka Viron kolikko voi olla jo liikkeellä Suomessa, vaikka maa ottaa euron käyttöön vasta vuoden alussa.

- Viron keskuspankki on myynyt joulukuun alusta lähtien 350 000 kappaletta euron aloituspakkausta, jotta ihmiset voivat totutella uuteen maksuvälineeseen. Sama käytäntö oli Suomessa, kun euro otettiin käyttöön 2002, selvittää Suomen Rahapajan viestintä- ja markkinointipäällikkö Henna Karjalainen.

Viron euron kolikko ei kuitenkaan kelpaa maksuvälineeksi ennen tammikuun ensimmäistä päivää.

Aloituspakkaus sisältää seitsemän yhden sentin rahaa, kuusi kahden, viiden, kymmenen ja kahdenkymmenen sentin rahaa, viisi viidenkymmenen sentin rahaa, neljä yhden euron rahaa ja kaksi kahden euron rahaa.

Viron eurokolikot valmistetaan Suomessa, koska Virossa ei ole omaa rahapajaa. Viron ensimmäiset eurokolikot lyötiin 20. heinäkuuta tänä vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?