Nyt puolustautuu Suomen inhottavin poliitikko: Haluan olla rehellinen

Julkaistu:

IS uutisoi eilen, että kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on poliitikoista nuorison ylivoimainen inhokki.
T-Median ja Taloudellisen tiedotustoimiston kyselyssä 41 prosenttia vastaajista piti Räsästä inhottavimpana poliitikkona. Räsänen kertoo IS:lle tulevansa toimeen itsensä kanssa.

Kyselyssä Päivi Räsästä luonnehdittiin ahdasmieliseksi ja homovastaiseksi.

- Luulen, että tämä heijastaa syksyn jännitettä ja keskustelua (Ylen Homoilta-ohjelma), jonka pohjalta on pitkälti tehty johtopäätökset. Jos nuoret tutustuisivat kristillisdemokraattien ohjelmaan ja nuorten ja nuorten perheiden hyväksi tekemääni politiikkaan muun muassa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, nuorten kuva minusta saattaisi muuttua, miettii Räsänen.

Hän myös katsoo, että hänestä ja puolueesta on annettu liian yksipuolinen kuva julkisuuteen.

- Sukupuolineutraaliin avioliittoon minulla on selkeä kanta ja haluan olla rehellinen näkemysteni suhteen. Poliitikoilta tulee edellyttää suoraselkäisyyttä ja sitä, että he seisovat arvojensa takana. Heidän on myös tuotava ne esiin, vaikka gallupit osoittaisivat jotain muuta.

Räsäsen mielestä gallupien perässä juokseminen ei ole suoraselkäistä ja uskottavaa poliittista toimintaa.

- Aionkin myös jatkossa tuoda reilusti ja avoimesti omat näkemykseni ja kristillisdemokraattien arvopohjan esiin. Se on demokratiaa.

Joulumieli ei mennyt

Räsänen katsoo, että nuorten olisi hyvä saada lisää tietoa kristillisdemokraattien ajamista asioista.

- Kun Allianssi (nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö) teki vertailun aloitteista ja toimenpiteistä nuorisopolitiikan hyväksi, eduskuntaryhmämme oli kärkipäässä. Olemme muun muassa taistelleet, ettei alle 25-vuotiaiden toimeentulotukea leikata.

Vaikka nuoret leimaavat Räsäsen Suomen inhottavimmaksi poliitikoksi, häneltä ei mennyt joulumieli.

- Joulu on ylevämpi juhla kuin politiikan kiemurat ja paineet. Joulumieli syntyy muista kuin omista ansioista.

Räsänen myös sanoo tulevansa toimeen itsensä ja nuorten kanssa.

- Olen nuorten kanssa paljon tekemisissä jo sen vuoksi, että minulla on lapsina nuoria. On erittäin tärkeää, että yhteiskunta pitää huolta lapsista ja nuorista, koska he ovat tärkein pääomamme. Heistä rakentuu tulevaisuutemme.

Inhokkilistan kakkonen oli Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja kolmonen perussuomalaisten veturi Timo Soini.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt