Polttoainetta riittää - Finnair lentää yhä kolmanneksen lennoistaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Finnair lentää tänään kolmanneksen lennoistaan siitä huolimatta, että kuljetusliitot laajentavat tukeaan lentoemäntien ja stuerttien lakolle.
Esimerkiksi Auto- ja kuljetusalan liitto AKT katkaisi polttoainekuljetukset Finnairin lennoille tänä aamuna kello kuusi, mutta siitä huolimatta matkustajakoneisiin on saatu polttoainetta.

- Toistaiseksi polttoaine on riittänyt ja sitä on saatu, kun tankkiautoja on ajettu esimiesvoimin, kertoo Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen IS:lle.

Finnair saa polttoainetta myös siten, että koneet tankataan kotimaan sijaan piripintaan ulkomailla.

- Yhdellä tankkauksella pystyy lentämään yhden edestakaisen lennon Keski-Eurooppaan, Hassinen kertoo.

Hassisen mukaan Finnairilla ei kuitenkaan ole harhaluuloa siitä, etteivätkö tukitoimet ala aikaa myöten purra.

- Kyllä niillä saa kuristusotteen yhtiöstä, Hassinen sanoo.

Ilmailualan Unioni aloittaa tukilakon tänään kello 15, elleivät lentoemännät ole sitä ennen päässeet sopuun uusista työehdoista. Se ei näytä nyt mahdolliselta.

IAU:n tuki tarkoittaa, että koneiden huollot, korjaukset ja tarkistukset lakkaavat. Iltapäivällä  päättyy myös matkatavaroiden käsittely, tulopalvelu, catering -toiminnot, rahdin käsittely ja jäänpoisto.

Toimihenkilöunioni Toimihenkilöunioniin kuuluvat Finnairin tekniikan noin 550 jäsentä liittyy tukirintamaan niin ikään tänään kello 15. Tukitoimet tehoavat samansuuntaisesti kuin IAU:llakin eli  lopettavat kaikkien Finnairin koneiden huollon ja vaikuttavat merkittävästi maapalveluihin.

Yhtiö lentää lähinnä Pohjois-Suomen kohteisiin sekä Tukholmaan, Pariisiin ja Brysseliin. Myös suosituista lomakohteista Espanjasta ja Thaimaasta tulee matkustajakoneita tänään Helsinkiin.

Finnair on ilmoittanut pyrkivänsä lisäämään lentoja, mutta yhtiön mukaan se ei onnistu vielä tänään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt