Finnairin asiakaspalvelussa ruuhkaa - mies jonotti viisi tuntia

Julkaistu: , Päivitetty:

Finnairin asiakaspalvelu on pahoin ruuhkautunut lentolakon vuoksi. Finnairin viestintäpäällikkö Maria Mroue kertoo IS:lle, että keskimääräinen jonotusaika on puoli tuntia.
Laukaalainen Juha Kuutti kertoo jonottaneensa viisi tuntia puhelimessa ennen kuin pääsi keskustelemaan Finnairin asiakaspalvelun kanssa.

- Toissa päivänä jonotin puhelimessa kaksi tuntia ajaessani ja eilen puolitoista tuntia yöllä, minkä jälkeen puhelu katkesi. Tänään tärppäsi noin tunnin odottelun jälkeen, ja pääsin puhumaan viisi minuuttia hoitaakseni työlentojani.

Kuutin on määrä matkustaa Helsinkiin itsenäisyyspäivänä ja myöhemmin Riikaan.

- Jyväskylästä en pääse lentokoneella Helsinkiin, joten minun on mentävä sinne junalla, ja Helsingistä pääsen Riikaan toisen firman koneella.

Kuutti ymmärtää asiakaspalvelun ruuhkan, joka aiheutuu viime tiistaina alkaneesta lentoemäntien lakosta.

- Sama ruuhka oli keväällä Islannin tuhapilven aikaan, kun lentoja peruttiin.

Yli tuhat lentoa peruttu


Finnarin viestintäpäällikkö Maria Mroue pahoittelee tilannetta.

- Ruuhkaa on, ja soittajille tulee myös tiedote, ettei heitä oteta jonoon, jos se on liian täynnä. Tällöin heitä pyydetään soittamaan uudestaan, mutta lentoasioita voi hoitaa myös netin kautta.

Mrouen mukaan Finnair on lisännyt henkilöstönsä määrää asiakaspalvelussa.

- Meillä on kaikki resurssit siinä käytössä, mutta vaatimuksena on, että työntekijät osaavat järjestelmän. Olemme saaneet asiakaspalveluun väkeä konsernin lisäksi alihankkijoilta.

Tiistaina alkanut lakko on peruttanut jo yli tuhat Finnarin lentoa.

- Peruutuksia on ollut 160-200 päivässä. Tänään sunnuntaina lentoja on peruttu tuo 160, samoin huomisia lentoja, kertoo Mroue.

Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen arvioi, että tappiota kertyy päivittäin 2-2,5 miljoonaa euroa.

Tappiot koostuvat tuottomenetyksistä, jotka aiheutuvat muun maussa peruuntuneista lennoista.

Myös poikkeusjärjestelyistä syntyy lisäkustannusksia: turvatakseen lomalentonsa Finnair on joutunut vuokraamaan kalustoa miehistöineen muualta: Air Finlandin lisäksi ulkomailta.

- Kun koko homma on ohi, näemme loppusaldon ja heijastusvaikutukset.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt