Vasemmistonuorten lehden raju vihjaus: Timo Soini kannattaa pedofiliaa

Julkaistu:

Vasemmistonuorten Libero-lehden kirjoituksessa vihjataan, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini olisi pedofilian kannattaja.
Vasemmistonuorten Libero-lehden pakinatyyppisessä Kaino-Vieno -dialogikirjoituksessa vihjataan, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini olisi pedofilian kannattaja.

Kaino kysyy lehden uusimmassa numeron pakinassa:
“Siis vihjaatko, että Timo Soini olisi pedofilian kannattaja?”
Vieno vastaa: “Sinä sanoit tuon, en minä.”

Aiemmin Vieno ja Kaino ovat keskustelleet kaksinpuhelussaan siitä, että katolinen kirkko tukee pedofiliaa, ainakin jos tarkastellaan kirkon suhtautumista pedofiilipappeihin. Se tekee Kainon mukaan kirkon jäsenistä pedofilian kannattajia.

Lukija otti Ilta-Sanomiin yhteyttä ja piti kirjoitusta törkeänä.

Libero-lehden päätoimittajan Eliisa Alatalon mukaan pakinassa on kyse taiteilijan näkemyksestä, jonka päätoimittaja on kirjoituksessa hyväksynyt.

- Pakina on viihdyttävä ja kärjistävä juttutyyppi. Ymmärrän kyllä, että tällaisesta asiasta joku voi vetää herneen nenäänsä, hän sanoo.

Nuorille lukijoille suunnattu dialogityyppinen Kaino-Vieno -pakina ilmestyi ensimmäisen kerran Libero-lehden viime numerossa. Pakina on lehden vakiopalsta.

Alatalo toivoo, että pakinaan tartutaan ja sitä luetaan yhteiskunnallisena kommenttina, mutta myös taiteellisena tekstinä.

- Jos joku haluaa kannella kyseisestä tekstistä, Julkisen sanan neuvosto tekee asiasta linjaukset. Katsotaan sitten, jos asia siihen asti etenee, hän linjaa.

Onko tekstissä kyse ironiasta?

- Voi sitä tulkita silläkin tavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt