Räsänen suututti papit

Julkaistu:

Kansanedustaja, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on kuohuttanut pappien mieliä homojen ja lesbojen oikeuksista käydyssä keskustelussa TV2:n tiistaisen Homoilta-ohjelman jälkeen.

- Hän voisi pitää suunsa kiinni. Räsäsen ja muutamien muidenkin ohjelmassa esiintyneiden kommentit olivat todella syvältä. On todella sääli, jos ihmiset sekoittavat homojen oikeuksia koskevissa asioissa kristillisen puolueen kannan ja kirkon kannan keskenään, puuskahtaa Helsingin Kallion seurakunnan pastori Jaana Partti.

Myös saman seurakunnan vt. kirkkoherra Riitta Männistö kertoo tulleensa vihaiseksi tv-ohjelmaa katsoessaan. Hän arvostelee Homoilta-ohjelman järjestäjiä siitä, että he kutsuivat kirkon puolelta paikalle vain äärikantoja edustavia ihmisiä.

Homoillan studiokeskustelijana ollut pastori Leena Huovinen hämmästelee Räsäsen kantoja ohjelmassa käsitellyissä asioissa.

- Ihmettelen, mistä ne oikein nousevat. Ilmeisesti hän ammentaa ne Raamatusta, mutta Raamatun tulkintoja on sevästikin erilaisia.

Tiistaisen ohjelman jälkeen kirkosta on eronnut tuhansia ihmisiä. Eroa kirkosta -sivuston mukaan noin 5 500 ihmistä oli perjantai-iltapäivään mennessä jättänyt kirkon.

Räsänen kommentoi Ilta-Sanomille perjantaina, ettei hän usko aiheuttaneensa eroja.

Lue lisää lauantain Ilta-Sanomista.