Mauri Pekkarinen myi KMS-yhdistykselle tauluja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mauri Pekkarinen myi KMS-yhdistykselle tauluja

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk) kertoo IS:lle saaneensa tukiyhdistykselleen "muutaman tuhat euroa" vaalitukea Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseltä.

20.5.2008 18:18

Suoria raha-avustuksia KMS:ltä saaneista kansanedustajista poiketen Mauri Pekkarinen ei kuitenkaan ole lain vaatimalla tavalla asiasta ilmoitusvelvollinen.

Syynä on se, että kyse oli hänen tukiyhdistyksensä KMS:n kanssa tekemistä taulujen ja grafiikan kaupoista. Tuki ei siten ollut vaalirahoituslaissa mainittua "korvauksetta saatua suoritusta".

IS:n tietojen mukaan sama tilanne voi koskea myös eräitä muita KMS:lta tukea saaneita kansanedustajia.

Mauri Pekkarisen vaalirahoitusilmoituksessa 12.5.2007 on kirjattu "tukiyhdistyksen varainhankinta (seminaarit ja taulujen myynti): 37771 euroa".

- Olen tehnyt ilmoituksen niinkuin se pitää tehdä, ja varmistanut sen myös oikeusministeriöltä. Olen ilmoittanut ne tuet, jotka korvauksetta on saatu. Niistä 1500 euroa on ollut suurin tuki, Mauri Pekkarinen kertoo.

Pekkarinen ei siis tarkenna vaalirahoitusilmoitustaan.

- Näiden (jo ilmoittamieni) ilmoittaminen on se mitä laki määrää. Itse asiassa olen miettinyt, että menenkö avaamaan tätä vielä tarkemmin, Mauri Pekkarinen sanoo IS:lle.

- Mutta minulla ei ole siihen velvollisuutta - ja olisin silloin luonut uutta käytäntöä! Laki puhuu vain korvauksetta saaduista avustuksista, Pekkarinen sanoo.

Ministeri korostaa, ettei hän voi lähteä "tässä tilanteessa" eli kohun keskellä luomaan uutta käytäntöä ilmoittamalla enemmän kuin pitäisi.

- Mutta kun tästä Kehittyvän Suomen vai mikä (sana poistettu) sen nimi nyt onkaan minulta kysytään, niin en viitsi valehdella, hän toteaa.

- Olisin voinut jättää sanomatta, mutta näissä oloissa kerron nyt tämän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?