Kotimaa

Mieto ja Isometsä keskustan ehdokkaiksi

Julkaistu:

Keskusta on kaapannut ensi kevään eduskuntavaalilistoilleen lisää urheilunimiä. Curlingkapteeni Markku Uusipaavalniemen lisäksi keskustan listoilta ehdolle lähtevät hiihtäjälegendat Juha Mieto ja Jari Isometsä.

Kurikan hiihtojätti Juha Mieto pyrkii eduskuntaan keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin listoilta.

Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan asiasta on sovittu pääministeri Matti Vanhasen ja Miedon kesken.

Vanhanen vieraili puolueen puheenjohtajana Miedon luona viime sunnuntaina Etelä-Pohjanmaan piirin satavuotisjuhlien yhteydessä.

- Mieto antoi silloin kirjallisen suostumuksensa asettautua ehdokkaaksi, Korhonen kertoo.

- Pyrimme parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen ehdokasasettelun osalta. On selvää, että Mieto on loistava nimi. Hänestä tulisi erinomainen kansanedustaja, Korhonen painottaa.

Miedon ehdokkuus vahvistuu lokakuun lopussa, kun piirikokous nimeää ehdokkaansa.

Isometsällä ei ollut
vaikeuksia puoluevalinnassa

Jari Isometsä on asettumassa keskustan ehdokkaaksi Uudellemaalle.

Isometsä voitti 1990-luvulla useita olympia- ja MM-mitaleita miesten viestijoukkueessa. Vuonna 2001 Isometsä jäi kiinni dopingaineiden käytöstä Lahden MM-kisoissa. Hän menetti kisoissa saamansa mitalit ja sai kahden vuoden kilpailukiellon.

Isometsän tiedotteen mukaan hänellä ei ollut vaikeuksia puoluevalinnassaan, sillä hänellä on vahvat keskustalaiset juuret.

Vaalikampanjassaan Isometsä keskittyy itselleen läheisiin aiheisiin, kuten lapsiperheiden asemaan, liikuntaan ja yrittäjyyteen. (IS-STT)