Laukaus varuskunnassa Niinisalossa - yksi kuoli

Niinisalon varuskunnassa on tapahtunut ampumavälikohtaus. Ampumisessa kuoli yksi varusmies, vahvistaa tiedotuspäällikkö Lauri Inna Maavoimien esikunnasta IS:lle.

Niinisalon varuskunta on Tykistöprikaatin kotipaikka.

18.1.2009 15:55 | Päivitetty 18.1.2009 20:52

Ampuminen tapahtui 4. patterin yhteydessä kasarmin tiloissa.

Pääesikunnan tiedotuspäällikön Eero Karhuvaaran mukaan tapaus sattui kello 12.15 kasarmilla. Tapaus ei sattunut majoitustiloissa.

IS:n tietojen mukaan kasarmilla oli ammuttu yksi laukaus rynnäkkökiväärillä. Tapaukseen ei liity rikosta. Ampumisella ei ollut silminnäkijöitä.

Puolustusvoimat tutkii, miten varusmies oli saanut haltuunsa tavallisesti lukittuna säilytettävän aseen ja kovan patruunan.

Aamulehden mukaan varusmies oli aloittanut palveluksensa maanantaina. Alokkaan omaisille on viety suruviesti tapahtuneesta.

Alokas oli maanantaina astunut jo toista kertaa palvelukseen. Satakunnan Kansan saamien tietojen mukaan alokas oli pari vuotta sitten kotiutettu palveluksesta terveydellisten syiden takia.

Prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Tapio Luukkaisen mukaan varusmies oli saanut aseen palvelukseen astumisen yhteydessä maanantaina.

- Kun astutaan palvelukseen, niin varusmiehet varustetaan henkilökohtaisella aseella ja siihen kuuluvalla muulla materiaalilla. Se kuuluu normaaliin palvelukseen astumisen varustamiseen, sanoo Luukkainen HS.fi:lle.

Alokkaat olivat saaneet kuluneella viikolla jo aseenkäsittelykoulutusta, kertoo Satakunnan Kansa. Alokkaan kuolemantapauksessa käytetty rynnäkkökiväärin patruuna on peräisin erästä, joka alokkaille on annettu näitä ammuntoja varten.

Tapauksen tutkinta on siirtynyt Kankaanpään poliisille.

Nelospatteri kouluttaa raskaan raketinheitinpatterin käyttäjiä. Raskas raketinheitinjärjestelmä on maavoimien uusimpia asejärjestelmiä.

1/08 oli ensimmäinen varusmiessaapumisserä, joka sai koulutuksen asejärjestelmälle. Yksikössä toimii myös rivialiupseerikoulu.

Niinisalon varuskunta sijaitsee Kankaanpäässä. Maanantaina Niinisalon Tykistöprikaatissa aloitti palveluksensa 972 alokasta. Heistä 20 on keskeyttänyt asepalveluksensa, kertoo Satakunnan Kansa.

Niinisalossa koulutetaan vuosittain tuhansia

Niinisalon varuskunta sijaitsee Kankaanpäässä.

Niinisalossa on Tykistöprikaatin lisäksi Koeampumalaitos ja Puolustusvoimien kansainvälinen keskus.

Tykistöprikaatissa työskentelee noin 400 henkilöä. Vuosittain siellä koulutetaan noin 1 600 varusmiestä, 1 000 reserviläistä ja 100 kantahenkilökuntaan kuuluvaa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?